Έναν υβριδικό χώρο με απόκοσμη ατμόσφαιρα εγκαινίασε στο κέντρο του Μάντσεστερ το στούντιο Lazerian.

Tο «Lazerian Space», εν μέρει αίθουσα τέχνης εν μέρει καφέ μπαρ, έχει στο εσωτερικό του έξι κουβούκλια του στούντιο κάθε ένα των οποίων προσκαλεί τους επισκέπτες-θαμώνες να χαλαρώσουν μέσα σε διαφορετική κάθε φορά χρωματική εμπειρία.

Το στούντιο Lazerian δίνει προτεραιότητα στο βιώσιμο ντιζάιν με τη χρήση ανακυκλωμένων υλικών και τη δημιουργία κυκλικής οικονομίας.

Σε κάθε ένα από τα αλουμινένια κουβούκλια – ή, «σταθμούς» – η ταπετσαρία έχει διαφορετικό χρώμα, ίδιο με το τραπεζάκι του.

Το ύφασμα με το οποίο είναι ντυμένα τα καθίσματα και τα τοιχώματα των «σταθμών» είναι από υλικό που προήλθε από περίπου 6.500 πλαστικά μπουκάλια που συλλέχθηκαν από τους ωκεανούς μας.

Επιπλέον, η ομάδα του Lazerian συνεργάστηκε με την τοπική φίρμα φωτιστικών Tyson Lighting για να δημιουργήσει την κατάλληλη ατμόσφαιρα μέσα σε κάθε κουβούκλιο.

Όλα τα υλικά για τη δημιουργία του υβριδικού χώρου αντλήθηκαν από πηγές σε ακτίνα 80 και κάτι χιλιομέτρων από το «Lazerian Space» ενώ το μενού περιλαμβάνει, κέικ και σοκολάτα από εργαστήρια της περιοχής, τοπικές μπύρες, οινοπνευματώδη και ειδικά επινοημένα κοκτέιλ.

Ο Liam Hopkins, ιδρυτής του στούντιο και του «Lazerian Space», ελπίζει να καταστήσει πιο προσιτή και προσβάσιμη την τέχνη στον κόσμο, προσκαλώντας τον να καθίσει και, στην πράξη, να γίνει μέρος της εγκατάστασης.

Επιπροσθέτως, οι «σταθμοί» προσφέρουν εν μέσω πανδημίας την τέλεια λύση για κοινωνικές σχέσεις, με τους επισκέπτες να αισθάνονται ασφάλεια και να είναι περικλεισμένοι στον δικό τους μικρό κόσμο.

«Όσο μπορώ να θυμηθώ, ήταν φιλοδοξία μου η δημιουργία του “Lazerian Space”. Είναι σημαντικό να αναζητάς, στους καιρούς της COVID, κάτι θετικό» είπε ο Hopkins σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο