Το… δρόμο μέσα από τον οποίο θα γίνει η επιστροφή των ανεμβολίαστων εργαζομένων στους χώρους εργασίας προσπαθεί να «χαράξει» η κυβέρνηση, μετά και τη νέα αύξηση κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα καθορίζει τα μέτρα που θα ισχύουν για τους εργαζομένους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αναμένεται να υπογραφεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Όπως οι εκπαιδευτικοί

Ο «οδηγός» της κυβέρνησης αναμένεται να περιλαμβάνει τη διενέργεια δύο rapid tests για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, τα οποία θα επιβαρύνουν τους ίδιους και όχι τις επιχειρήσεις.

Η κατεύθυνση αυτή «αποτυπώθηκε» και στις ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και τους περιορισμούς που τέθηκαν για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, το πρώτο κουδούνι στις 13 Σεπτεμβρίου θα βρει μαθητές, δασκάλους και καθηγητές με την υποχρέωση δύο ελέγχων εβδομαδιαίως.

Για τους πρώτους ο έλεγχος θα είναι με self tests στο σπίτι – τα οποία αναμένεται να χορηγούνται από το κράτος, ενώ για τους εκπαιδευτικούς υπάρχει υποχρέωση διενέργειας εργαστηριακού ελέγχου με δική τους ευθύνη.

Μάλιστα, όπως προσθέτει το υπ. Παιδείας, οι ίδιες προϋποθέσεις θα ισχύσουν και για το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους φοιτητές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr