Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
H ΑΜC επιτρέπει πληρωμές σε bitcoin

H ΑΜC επιτρέπει πληρωμές σε bitcoin

Η αλυσίδα κινηματογράφων, AMC, στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να χρησιμοποιεί τεχνολογία που θα επιτρέπει στους θαμώνες του σινεμά να πληρώνουν τα εισιτήρια και τα σνακ τους με bitcoin

Η αλυσίδα κινηματογράφων, AMC, στις ΗΠΑ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι, μέχρι το τέλος της χρονιάς, θα αρχίσει να χρησιμοποιεί τεχνολογία που θα επιτρέπει στους θαμώνες του σινεμά να πληρώνουν τα εισιτήρια και τα σνακ τους με bitcoin (XBT).

Σύμφωνα με το CNN Business, η κίνηση αυτή δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να αγοράζουν ηλεκτρονικά τα εισιτήριά τους, όπως και άλλα προνόμια τους παρέχει η εν λόγω αλυσίδα, χρησιμοποιώντας bitcoin για όλα τα θέατρα AMC στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, ο CEO της αλυσίδας δήλωσε ότι, ταυτόχρονα με τη ρύθμιση του προγράμματος για να δέχεται το σύστημα πληρωμές με bitcoin, προβαίνουν στη ρύθμισή του, ώστε να δέχεται ηλεκτρονικές πληρωμές με Apple Pay και Google Pay.

Ενθουσιάστηκαν οι επενδυτές

Οι επενδυτές δέχθηκαν με ενθουσιασμό την ανακοίνωση αυτή, με τις μετοχές της AMC να σημειώνουν αύξηση 5,3% στις συναλλαγές μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου.

Το βράδυ της Δευτέρας, το Bitcoin αυξήθηκε κατά 5,5% σε σχέση με μία μέρα πριν.

Με το κρυπτονόμισμα να γίνεται όλο και πιο δημοφιλές, όλο και περισσότερες εταιρείες προσπαθούν να το ενσωματώσουν στο σύστημα πληρωμών τους. Αναφορικά, ο Μασκ, CEO της TESLA, ανέφερε ότι δύο από τις εταιρείες του, Tesla και SpaceX, αρχίζουν να χρησιμοποιούν το bitcoin, ενώ ο Ντόρσεϊ, CEO του Twitter, δήλωσε, παράλληλα, ότι το bitcoin θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό κομμάτι της στρατηγικής του Twitter.

Την ίδια εβδομάδα, η Amazon έδωσε νέα ώθηση στο bitcoin, δημοσιεύοντας νέα θέση εργασίας για υπεύθυνο ψηφιακού νομίσματος και blockchain.

Τέλος, αναφέρθηκε ότι το μέλλον θα βασίζεται σε νέες τεχνολογίες που θα επιτρέπουν μοντέρνες, γρήγορες και φθηνές πληρωμές, με την Amazon να ευελπιστεί αν ενσωματώσει τις τεχνολογίες αυτές στο σύστημα πληρωμών της προς διευκόλυνση των πελατών της.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024