Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στην Αρκαδία - Σε πύρινο κλοιό η Γορτυνία

Φωτιά στην Αρκαδία – Σε πύρινο κλοιό η Γορτυνία

Δύσκολη μάχη για να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο δίνουν κάτοικοι, εθελοντές και πυροσβεστικές δυνάμεις σε περιοχές της Γορτυνίας. 

Δύσκολη μάχη για να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο δίνουν κάτοικοι, εθελοντές και πυροσβεστικές δυνάμεις σε περιοχές της Γορτυνίας.

Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς και το μέτωπο εκτείνεται σε πάνω από 10 χιλιόμετρα, με όσους έχουν παραμείνει στα χωριά της Αρκαδίας να προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους με κάθε τρόπο.

«Εξακολουθεί να παραμένει πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση με τη φωτιά στην περιοχή της Γορτυνίας», ανέφερε νωρίτερα ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Όπως ανέφερε στο MEGA ο πρόεδρος της κοινότητας Φαναράκι Γορτυνίας, Παναγιώτης Καραμάνης στο χωριό του δεν έχουν καεί σπίτια, όμως δεν συνέβη το ίδιο και στο Καστράκι, όπου πέντε κατοικίες κάηκαν.

«Στο Φαναράκι καίει γύρω από το χωριό και έχουμε κάτσει εδώ 17 άτομα για να μην καεί το χωριό» σημείωσε ο κ. Καραμάνης, υπογραμμίζοντας ότι το μέτωπο της φωτιάς είναι αρκετά μεγάλο, με κίνδυνο να φτάσει μέχρι τα Λουτρά Ηραίας και τα Όχθια.

«Ξέφυγε από ανευθυνότητα»

«Το μέτωπο είναι ανεξέλεγκτο, από το Λάδωνα μέχρι εμάς έχουν καεί όλα τα χωριά» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της κοινότητας Φαναράκι, σημειώνοντας πως η αναζωπύρωση του μετώπου δεν οφειλόταν στα καιρικά φαινόμενα.

«Δεν είναι από ανέμους, η φωτιά το πρωί είχε σβήσει. Από ανευθυνότητα έγινε» συμπλήρωσε, τονίζοντας πως αν είχαν γίνει ρίψεις από εναέρια μέσα θα είχε αποφευχθεί όλα αυτά.

Δήμαρχος Γορτυνίας: Πολλές οι εστίες

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Γορτυνίας Ευστάθιο Κούλη, που μίλησε στο MEGA, τα μέτωπα είναι πολλά και το φαινόμενο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Παράλληλα, ανέφερε ότι υπήρξε ενίσχυση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στην περιοχή, με οχήματα και πεζοπόρα τμήματα, καθώς κρίνεται αναγκαίο μετά την αποχώρηση των εναέριων μέσων.

Ποιες περιοχές εκκενώθηκαν

Υπενθυμίζεται ότι με 2 μηνύματα του 112 ενημερώθηκαν νωρίτερα οι κάτοικοι 19 χωριών ότι πρέπει να εγκαταλείψουν πολλές περιοχές του νομού.

Συγκεκριμένα οι πολίτες έλαβαν μηνύματα εκκένωσης των οικισμών τους με κατεύθυνση τα Τρόπαια και την Τρίπολη.

Εκκενώθηκαν οι οικισμοί Χρυσοχώρι, Ιαματικές Πηγές, Λουτρά, Λίθαρος, Αγιονέρι, Παρνασσός, Όχθια, Αετοράχη, Καλλιάνι, Δόξα, Τουμπίτσι, Μελιδόνι, Παλαιοχώρι, Πύρρης, Άγιος Ιωάννης Αρχαίας Ηραίας, Λώτης, Λιοδώρα, Καστράκι και Φαναράκι.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024