Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Παιχνίδια» στην πλάτη του κορυφαίου προπονητή και του αθλήματος

«Παιχνίδια» στην πλάτη του κορυφαίου προπονητή και του αθλήματος

Το Πόλο μας έκανε υπερήφανους για άλλη μια φορά με κεντρικό πρόσωπο τον Θοδωρή Βλάχο. Τον προπονητή των επιτυχιών που ο Κυριάκος Γιαννόπουλος βάζει σε δίλλημα. Ο πρόεδρος της ΚΟΕ καλείται να αποδείξει αν τον ενδιαφέρει το άθλημα ή τα μικροπολιτικά των εκλογών.

Με ένα ασημένιο μετάλλιο στο στήθος, απόρροια της σκληρής δουλειάς των παιδιών του Θοδωρή Βλάχου. Του κορυφαίου Έλληνα προπονητή, του πλέον επιτυχημένου Έλληνα προπονητή σε όλα τα ομαδικά αθλήματα. Τα παιδιά του Θοδωρή Βλάχου μας έκαναν να δακρύσουμε από χαρά στο Τόκιο, μια ομάδα νεανική με όλο το μέλλον μπροστά τους.

Μετά το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο ο επόμενος στόχος είναι το Παρίσι. Και γιατί όχι, το Χρυσό! Αυτή η ομάδα έχει όλα τα εχέγγυα για να μεγαλουργήσει και να συνεχίσει το Πόλο να προσφέρει χαρές στους Έλληνες. Να φουσκώνουμε από περηφάνια για αυτά τα παιδιά που χρόνια τώρα φέρνουν επιτυχίες, σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο.

Και όμως, με το μετάλλιο στο στήθος του Βλάχου και των παικτών του η συζήτηση δεν είναι το Παρίσι, δεν είναι η επόμενη πρόκληση αυτής της ομάδας που πέτυχε τόσα πολλά και μπορεί να πετύχει άλλα τόσα.

Ο λόγος έχει… ονοματεπώνυμο. Κυριάκος Γιαννόπουλος. Ο νέος πρόεδρος της ΚΟΕ. Αν και άνθρωπος του αθλήματος προκαλεί δεκάδες ερωτήματα στον απλό κόσμο που έζησε στο Τόκιο την ονειρεμένη πορεία της Εθνικής μας.
Ή στην Εθνική ή στον Ολυμπιακό το τελεσίγραφο που έχει θέσει ο Γιαννόπουλος. Το είχε… τάξει προεκλογικά για τους δικούς του λόγους. Υποστηρίχθηκε ανοικτά από τον Μελισσανίδη στις εκλογές της Ομοσπονδίας και από τότε είχε βάλει στο… τραπέζι το δίλλημα για τον Θοδωρή Βλάχο.

Όσα συνέβησαν στο Τόκιο έφεραν τον Γιαννόπουλο σε πολύ δύσκολη θέση. Πως θα διαλύσεις μια ομάδα που μόλις έφτασε στον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά, πέτυχε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού; Πως είναι δυνατόν να βάζεις τον προπονητή των επιτυχιών σε τόσο δύσκολη θέση, χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει προφανής λόγος;

Το έταξε θα πει κάποιος. Ναι, το είπε προεκλογικά. Αλλά με διαφορετικές συνθήκες. Τώρα ο Κυριάκος Γιαννόπουλος καλείται να διαλέξει. Το καλό του αθλήματος που «φωνάζει» πως είναι η διατήρηση αυτής της ομάδας σε ΟΛΟΥΣ τους τομείς της ώστε να συνεχίσει να φέρνει επιτυχίες ή τα μικροπολιτικά των εκλογών; Μήπως θα… θυσιάσει το καλό του αθλήματος για να μην στεναχωρήσει όσους τον στήριξαν για να πάρει την καρέκλα της ΚΟΕ;

Ποιος Έλληνας φίλαθλος που διαχρονικά παρακολουθεί και αγαπά αυτό το άθλημα θα μπορέσει να κατανοήσει για ποιον ακριβώς λόγο αυτή την στιγμή έχει μπει αυτό το δίλλημα στον προπονητή των επιτυχιών και κινδυνεύει να «τορπιλίσει» όλη την προσπάθεια που έχει γίνει;

Οι άνθρωποι που ηγούνται κρίνονται για τις πράξεις τους. Ο Γιαννόπουλος οφείλει να δει αυτό που βλέπει όλος ο απλός κόσμος. Πως μια ομάδα πετυχημένη που έχει όλο το μέλλον μπροστά της, δεν την αγγίζεις. Την αφήνεις να εξελιχθεί.

Ο Θοδωρής Βλάχος είναι ο κορυφαίος Έλληνας προπονητής, ουσιαστικά σε όλα τα ομαδικά αθλήματα!

Με τον Ολυμπιακό έχει σαρώσει τους τίτλους και βρίσκεται μόνιμα στην ελίτ της Ευρώπης. Έχει σηκώσει το κορυφαίο ευρωπαϊκό τρόπαιο με τον Ολυμπιακό, έχει παίξει σε τρεις τελικούς μέσα σε τέσσερις χρονιές! Και ετοιμάζεται για τη νέα σεζόν έχοντας στα χέρια του μια ομάδα που όμοια της δεν την έχει ξαναγνωρίσει το ελληνικό πόλο!

Ήταν στον Ολυμπιακό και στην Εθνική και οι επιτυχίες διαδέχονται η μια την άλλη! Σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο!

Δεν θέλει ο πρόεδρος της ΚΟΕ να βλέπει επιτυχίες ελληνικών ομάδων; Είναι δυνατόν ο ίδιος με τις επιλογές του, επηρεασμένος από μικροπολιτική, να «ναρκοθετεί» το μέλλον της ελληνικής υδατοσφαίρισης;

Άραγε πως θα δεχθούν οι διεθνείς μας όλο αυτό που συμβαίνει με τον προπονητή τους; Το άθλημα οφείλει να είναι πάνω από όλα, και από όποιες υποσχέσεις μπορεί να δόθηκαν λόγω των εκλογών.

Όταν ο κορυφαίος Βάργκα, ο Μαγυάρος άσος, μίλησε για το «κλειδί» της επιτυχίας της Εθνικής μας το άκουσε ο πρόεδρος της ΚΟΕ ή έκανε πως δεν το άκουγε γιατί απλά ήταν η αλήθεια που πικραίνει;

Τι είπε ο Βάργκα;

«Το μυστικό των Ελλήνων και αυτό που σίγουρα βοηθάει είναι ότι οι περισσότεροι παίκτες προέρχονται από έναν σύλλογο (σ. τον Ολυμπιακό) με τον ίδιο προπονητή (σ. τον Θοδωρή Βλάχο) και παρόλο που ήλπιζα ότι αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει πλήξη δεν ισχύει. Είναι συνδεδεμένοι μεταξύ τους». Αυτό ακριβώς. Οι Μαγυάροι, κορυφαίοι στο άθλημα, ηττήθηκαν δύο φορές από τα παιδιά του Βλάχου. Και αποθέωσαν τον τρόπο που έχει στηθεί αυτή η ομάδα.

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος επιχειρεί να «γκρεμίσει» αυτό το δημιούργημα. Γιατί; Γιατί το άθλημα μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Έχει την ευκαιρία να προλάβει και να αποδείξει πως ως κορυφαίος αθλητής μπορεί να κατανοήσει ποιο είναι το καλό για την επόμενη μέρα της ελληνικής υδατοσφαίρισης.

Θα το κάνει;

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024