Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης - Επικοινώνησε με τον Μισούστιν - Πότε θα επισκεφθεί τη Ρωσία

Μητσοτάκης – Επικοινώνησε με τον Μισούστιν – Πότε θα επισκεφθεί τη Ρωσία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρώσος ομόλογος του συζήτησαν το ενδεχόμενο παροχής επιπλέον βοήθειας σε αεροπορικά μέσα.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Μιχαήλ Μισούστιν είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός συζήτησε με τον Ρώσο ομόλογό του το ζήτημα των καταστροφικών πυρκαγιών, ενώ τον ευχαρίστησε για τη βοήθεια.

Μάλιστα, οι δυο τους συζήτησαν το ενδεχόμενο να υπάρξει περαιτέρω βοήθεια από τη Ρωσία στην Ελλάδα, όπως είχε γίνει νωρίτερα και στην επικοινωνία του Νίκου Δένδια με τον Σεργκέι Λαβρόφ. Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδέχθηκε την πρόσκληση και αναμένεται να ταξιδέψει στη Ρωσία μέχρι το τέλος του 2021.

Η ενημέρωση για την επικοινωνία Μητσοτάκη – Μισούστιν

Αναλυτικά η ενημέρωση για την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών: «Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας Mikhail Mishustin.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τη διάθεση του Beriev Be-200 το οποίο συνέβαλε και συμβάλλει ουσιαστικά στην καταπολέμηση των πυρκαγιών, ενώ συζήτησαν το ενδεχόμενο παροχής επιπλέον βοήθειας σε αεροπορικά μέσα.

O Πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξέφρασε τη συμπαράσταση προς την Ελλάδα και εκ μέρους του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Vladimir Putin και επανέλαβε την πρόσκληση να επισκεφθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη Ρωσία, την οποία ο Πρωθυπουργός αποδέχτηκε και αναμένεται πριν το τέλος του έτους.

Οι δύο Πρωθυπουργοί αναφέρθηκαν επίσης στη συνεργασία για την καταπολέμηση του κοροναϊού, στην αύξηση των αεροπορικών πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν στις 5 Μαΐου, καθώς επίσης και στην τόνωση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών που αποφέρει ήδη σημαντικά και μετρήσιμα αποτελέσματα».

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024