Ο εφιάλτης στην Εύβοια με τη φωτιά που μαίνεται για έβδομη συνεχόμενη μέρα δεν λέει να τελειώσει, ενώ έχει καταστρέψει χιλιάδες στρέμματα δάσους, έχει κάψει σπίτια, έχει οδηγήσει σε φριχτό θάνατο ζώα, ενώ έχουν κινδυνεύσει χιλιάδες άνθρωποι.

Πολύ σημαντικό ρόλο στην κατάσβεση της φωτιάς και όχι μόνο παίζουν κάτοικοι και εθελοντές. Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, στον απεγκλωβισμό 20 ατόμων, προχώρησαν εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ) Μαγνησίας, που βρέθηκαν στην Εύβοια, με το υπερσύγχρονο σκάφος «Αιγαίο», οι οποίοι επέστρεψαν σήμερα στις 5 το ξημέρωμα, ενώ παράλληλα αναχώρησε ομάδα 8 διασωστών με τρία οχήματα, προκειμένου να συμβάλλουν στο έργο των απεγκλωβισμών.

Πού έγιναν οι διασώσεις

Οι εθελοντές της ΕΟΔ Μαγνησίας, επιχείρησαν και απεγκλώβισαν πολίτες από τις περιοχές Καστρί και Οχυρό και τους μετέφεραν στο Πευκί, καθώς και από το Αρτεμίσιο. Οι εθελοντές κατάφεραν να απεγκλωβίσουν κατάκοιτη γυναίκα στην περιοχή Οχυρό, η οποία στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, προκειμένου να μεταφερθεί στο πλησιέστερο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Το έργο των εθελοντών δεν περιορίστηκε μόνο στη διάσωση και στον απεγκλωβισμό ανθρώπων, αλλά και ζώων. Οι εθελοντές μεταφέρου τους διασωθέντες με το υπερσύγχρονο φουσκωτό σκάφος, που διαθέτει η ΕΟΔ. Το τετραμελές πλήρωμα της ΕΟΔ Μαγνησίας, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του πυρός, με ίδια μέσα, συνδράμοντας στην κατάσβεση, λαμβάνοντας οδηγίες από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης.

Η κατάσταση στην Εύβοια παραμένει τραγική και οι εθελοντές της ΕΟΔ Μαγνησίας παραμένουν στην περιοχή για να συνεχίσουν να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους.

Πηγή φωτογραφιών: ΕΡΤ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr