Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι χαμένοι τελικοί του Πεπ Γκουαρντιόλα

Οι χαμένοι τελικοί του Πεπ Γκουαρντιόλα

Η Μάντσεστερ Σίτι ηττήθηκε από τη Λέστερ στον τελικό του Community Shield

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα αποτελεί αναμφισβήτητα έναν από τους κουρφαίους προπονητές του κόσμου και έναν μετρ των τελικών.

Μέχρι τον περσινό του Champions League, όπου ηττήθηκε από την Τσέλσι, είχε κερδίσει 11 από τους 12 τελικούς στους οποίους συμμετείχε η ομάδα του.

Βλέπει όμως αυτό το απίστευτο ποσοστό του να χαλάει ύστερα και από το χαμένο τρόπαιο του Community Shield από τη Λέστερ, μετρώντας πλέον 14/17 κερδισμένους τελικούς.

Το ημερολόγιο γράφει 20 Απριλίου 2011, με τις Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης να αναμετρώνται στο Μεστάγια, με φόντο την κατάκτηση του Copa Del Rey.

Τότε ζούσαμε στο μέγιστο την κόντρα Μέσι – Ρονάλντο, με τα φώτα όλου του ποδοσφαιρικού πλανήτη να πέφτουν πάνω στους 2 super stars, στην 3η χρονιά του Γκουαρντιόλα με τους Μπλαουγκράνα.

Στο πλαίσιο των τεσσάρων Clasicos σε 21 μέρες συναντήθηκαν σε τελικό έπειτα από 21 χρόνια.

Στην παράταση (103′) η κεφαλιά του Κριστιάνο Ρονάλντο χάρισε στη Ρεάλ το τρόπαιο που είχε να κατακτήσει από το 1993.

Έπρεπε να περάσουν 10 χρόνια και συγκεκριμένα 3.693 ημερολογιακές ημέρες για να ξαναζήσει ο Πεπ την εμπειρία ενός χαμένου τελικού.

Έχοντας περάσει μία τριετία στην Μπάγερν Μονάχου, με την οποία κυριάρχησε τους εγχώριους τίτλους, στο Champions League όμως έφτανε μέχρι τα ημιτελικά, το 2016 μετακόμισε στη Μάνστεστερ Σίτι, δεχόμενος τεράστια κριτική γι’ αυτήν την επιλογή.

Οι Πολίτες είχαν αναπτύξει εχθρούς ανά τον κόσμο, κατηγορούμενοι ως μια ομάδα που δαπανούσε υπέρογκα ποσά σε κάθε μεταγραφική περίοδο, μην μπορώντας όμως να τα μετουσιώσει σε κατάκτηση του Champions League.

Κάθε χρόνο η Σίτι δεχόταν σοκαριστικούς αποκλεισμούς από υποδεέστερες ομάδες, με τον Πεπ να έρχεται στο επίκεντρο της κριτικής.

Η μεγάλη στιγμή ήρθε την περσινή σεζόν και συγκεκριμένα στον τελικό της 29ης Μαΐου κόντρα στην Τσέλσι, στο Ντραγκάο.

Όντας μια από τις πιο κυριαρχικές ομάδες καθ’ όλη τη διάρκεια της περσινής σεζόν, θεωρήθηκε δίκαια το φαβορί.

Στον αγωνιστικό χώρο όμως δεν το απέδειξε και γνώρισε την ήττα με 0-1.

Με πρωταγωνιστή τον Ενγκολό Καντέ, που πάτησε σε όλο το γήπεδο και έκανε όλες τις δουλειές, με σκόρερ τον Χάβερτς, ο οποίος είχε καθαρό μυαλό στο τετ-α-τετ στο 42′, οι Μπλε του Λονδίνου άξιζαν τη νίκη, σε σχέση με τους Σίτιζενς του Πεπ Γκουαρντιόλα, οι οποίοι έμοιαζαν πνευματικά ανέτοιμοι για το σπουδαιότερο ματς της σύγχρονης ιστορίας τους.

Ο Πεπ δέχτηκε το μεγαλύτερο όγκο της κριτικής, κατηγορούμενος για ελλιπή ψυχική προετοιμασία της ομάδας και μηδενική συνεισφορά στο κομμάτι των αλλαγών.

Ο τρίτος χαμένος τελικός του Πεπ έμελλε να έρθει στις 7 Αυγούστου, από τη Λέστερ για την κατάκτηση του Community Shield, σε ένα τρόπαιο που προφανώς δε φέρνει την αίγλη των δύο προηγούμενων.

Ο Ιεανάτσο εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Άκε, κερδίζοντας πέναλτι από τον ολλανδό αμυντικό, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ χαρίζοντας το τρόπαιο στη Λέστερ.

Φυσικά, το χαμένο αυτό τρόπαιο δεν καθορίζει σε καμία περίπτωση τη σεζόν της Μάνστεστερ Σίτι, καθώς η κατάκτησή του θα βοηθούσε μόνο σε λόγους πρεστίζ και ψυχολογίας.

Όταν όμως λέγεσαι Σίτι και Γκουαρντιόλα, οφείλεις να κερδίζεις οτιδήποτε διεκδικείς, ανεξαρτήτως αίγλης και ονόματος.

Οι Πολίτες δηλώνουν σε κάθε ευκαιρία πως μεγάλος στόχος της ομάδας είναι η κατάκτηση της Premier League και του Champions League, η απώλεια όμως του τροπαίου προσθέτει μια μικρή ανησυχία στον τρόπο αντιμετώπισης των τελικών από τον Πεπ, καθώς δεύτερη συνεχή φορά η ομάδα του παρουσιάστηκε ανέτοιμη και χωρίς πλάνο.

Μένει να δούμε την εξέλιξη της φετινής σεζόν και πώς ο Γκουαρντιόλα θα παρουσιαστεί στους πολύ μεγάλους αγώνες της σεζόν, έχοντας πλέον να αποδείξει πολλά.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024