Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θέμα στο Sky News οι πυρκαγιές στην Ελλάδα - «Ταινία καταστροφής»

Θέμα στο Sky News οι πυρκαγιές στην Ελλάδα – «Ταινία καταστροφής»

«Από την Ελλάδα ως την Καλιφόρνια, το φετινό καλοκαίρι σειρά από μεγάλες πυρκαγιές μαίνονται σε διάφορα μέρη του κόσμου, με ζωές να χάνονται και χιλιάδες κατοίκους να εκκενώνουν τα σπίτια τους».

Θέμα στην ιστοσελίδα του βρετανικού δικτύου Sky News έγιναν οι καταστροφικές φωτιές που έπληξαν και συνεχίζουν να πλήττουν τη χώρα μας, κυρίως στην Εύβοια.

Συγκεκριμένα αναφέρεται: «Από την Ελλάδα ως την Καλιφόρνια, το φετινό καλοκαίρι σειρά από μεγάλες πυρκαγιές μαίνονται σε διάφορα μέρη του κόσμου, με ζωές να χάνονται και χιλιάδες κατοίκους να εκκενώνουν τα σπίτια τους.

Στην Ευρώπη, όπου ορισμένοι αξιωματούχοι έχουν κατηγορήσει την κλιματική αλλαγή για τον μεγάλο αριθμό πυρκαγιών, οι φλόγες έχουν κάψει περιοχές σε πολλές χώρες, από την Ιταλία έως την Ελλάδα και την Τουρκία.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, από τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης αυτής στην πρωτεύουσα Αθήνα.

Σε αρκετές δραματικές σκηνές, κάτοικοι και παραθεριστές έπρεπε να μεταφερθούν από το νησί της Εύβοιας, το δεύτερο μεγαλύτερο της χώρας, καθώς όλες οι άλλες έξοδοι διαφυγής αποκλείστηκαν.

Η Ελένη Μυριβήλη, Επικεφαλής Αντιμετώπισης Αστικής Υπερθέρμανσης στον δήμο της Αθήνας, παρομοίασε τις πυρκαγιές που μαίνονται στην Ελλάδα με μια «ταινία καταστροφής». Παράλληλα, χαιρέτισε την «υπέροχη» διεθνή υποστήριξη, καθώς μια ομάδα Βρετανών πυροσβεστών έφτασε σήμερα για να βοηθήσει.

Εκατοντάδες πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες, που τροφοδοτούνται από συνθήκες ξηρασίας, μετά τον χειρότερο καύσωνα στη χώρα εδώ και δεκαετίες.

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχουν νοσηλευτεί στο νοσοκομείο για τραυματισμούς που σχετίζονται με τη φωτιά, συμπεριλαμβανομένων δύο πυροσβεστών που νοσηλεύονται στην εντατική».

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024