Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στις δομές φιλοξενίας σε Σκαραμαγκά, Θήβα και Ριτσώνα ο υπουργός Μετανάστευσης

Στις δομές φιλοξενίας σε Σκαραμαγκά, Θήβα και Ριτσώνα ο υπουργός Μετανάστευσης

Στη δομή του Σκαραμαγκά έχουν μεταφερθεί 217 διαμένοντες μετανάστες από το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ της Αμυγδαλέζας, ενώ στη δομή της Ριτσώνας έχει μεταφερθεί το σύνολο των διαμενόντων από τη δομή της Μαλακάσας. Επίσκεψη Μηταράκη σε Σκαραμαγκά, Θήβα και Ριτσώνα

Τις δομές φιλοξενίας σε Σκαραμαγκά, Θήβα και Ριτσώνα επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης. Στις δομές αυτές έχουν μεταφερθεί διαμένοντες, μετά την εκκένωση της δομής Μαλακάσας και του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης της Αμυγδαλέζας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, στη δομή του Σκαραμαγκά έχουν μεταφερθεί, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, 217 διαμένοντες από το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ της Αμυγδαλέζας, οι οποίοι και τοποθετήθηκαν σε απομονωμένο χώρο εντός της δομής, χωρίς να μεταβληθεί το καθεστώς κράτησής τους. Στο σύνολο των εκτάκτως φιλοξενουμένων, έχουν παρασχεθεί από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου τα απαραίτητα κλινοσκεπάσματα, καθώς και επαρκείς ποσότητες φαγητού, νερού και ειδών υγιεινής.

Επιπροσθέτως, η δομή της Θήβας παραμένει σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας, βάσει του σχεδίου «Αγνοδίκη», προκειμένου να ανταποκριθεί σε πιθανό σενάριο προληπτικής εκκένωσης ή προσωρινής φιλοξενίας αιτούντων άσυλο από άλλες δομές φιλοξενίας.

Τέλος, στη δομή της Ριτσώνας έχει μεταφερθεί το σύνολο των διαμενόντων από τη δομή της Μαλακάσας, οι οποίοι στεγάζονται σε οικίσκους. Με τη συνδρομή του ΔΟΜ, έχουν διανεμηθεί επαρκή κλινοσκεπάσματα, ποσότητες φαγητού και νερού, μάσκες προστασίας μίας χρήσης, καθώς και είδη υγιεινής.

Παράλληλα, το προσωπικό της δομής έχει μεριμνήσει για την αντιμετώπιση πιθανών αιτιών πυρκαγιάς, αποψιλώνοντας την βλάστηση εντός της δομής, αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024