Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στη δομή της Μαλακάσας ήταν από τις πιο ευάλωτες ομάδες που απειλήθηκαν από τη φωτιά στην Αττική. Τελικά, η δομή εκκενώθηκε πλήρως.
Σύμφωνα με τον διοικητή της δομής, Χαράλαμπο Χρήστου η εκκένωση έγινε με ασφάλεια και πολύ γρήγορες διαδικασίες. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στη δομή της Ριτσώνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα, ενώ προηγήθηκε η εκκένωση της παλαιάς δομής και στη συνέχεια ακολούθησε η εκκένωση της νέας.
«Από την πρώτη στιγμή εφαρμόσαμε το σχέδιο έκτακτης ανάγκης «Αγνοδίκη» με τις αρμόδιες αρχές του Υπουργείου σε συνεργασία με την Πυροσβεστική και την ΕΛ.ΑΣ.», σημείωσε σε δήλωσή του στην ΕΡΤ1 ο διοικητής των δομών της Μαλακάσας.
Δύο χιλιάδες οι διαμένοντες που μεταφέρθηκαν
«Από την εκκίνηση του φαινομένου τέθηκαν σε συναγερμό όλες οι υπηρεσίες της Δομής και σε συνεργασία, όλοι οι φορείς, προχωρήσαμε σε εκκένωση με ασφάλεια και πολύ γρήγορες διαδικασίες. Μεταφέραμε πρόσφυγες και μετανάστες στη δομή της Ριτσώνας: 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες, με ασφάλεια».
Ο κ. Χρήστου, τέλος, ανέφερε ότι καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, από επίγεια και εναέρια μέσα, προκειμένου να προστατευθεί η Μαλακάσα, οι κάτοικοί της και οι άνθρωποι που διαβιούν στη δομή. Να σημειώσουμε ότι αυτή την ώρα εκτός ελέγχου είναι οι φωτιές σε Αττική, Εύβοια, Ηλεία, Μεσσηνία και Φωκίδα.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).