Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κανένα ενεργό μέτωπο στην Κρήτη - Σε πλήρη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός

Κανένα ενεργό μέτωπο στην Κρήτη – Σε πλήρη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός

Σε πλήρη έλεγχο τέθηκαν όλες οι φωτιές που είχαν εκδηλωθεί στην Κρήτη. Ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε ετοιμότητα, ωστόσο, καθότι το νησί βρίσκεται σε κατάσταση πολύ υψηλού κινδύνου

Σε πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά στη Γιόφυρο Ηρακλείου από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, η οποία εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι. Η φωτιά έκαψε καλαμιές σε ιδιωτική έκταση και δεν επεκτάθηκε λόγω της άμεσης κινητοποίησης των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Στο μεταξύ, φωτιά που εκδηλώθηκε στο Κεραμούτσι του Δήμου Μαλεβιζίου στο Ηράκλειο, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο, έχοντας κάψει τρία στρέμματα γεωργικής έκτασης.

Τέλος, στην Αγιά Μυλοπόταμου οι πυροσβέστες έδρασαν σε φωτιά μικρής έκτασης σε ελαιώνα, η οποία άμεσα κατασβέστηκε.

Και στα τρία μέτωπα, σύμφωνα με ενημέρωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από το συντονιστικό της Περιφερειακής Διοίκησης της Π.Υ Κρήτης, παραμένουν οχήματα για επιφυλακή των σβησμένων εστιών ενώ, όπως αναφέρθηκε, η άμεση ανταπόκριση στις κλήσεις για πυρόσβεση αποσόβησε την όποια επέκταση των πυρκαγιών.

Σε πλήρη ετοιμότητα και επιφυλακή παραμένει το σύνολο των δυνάμεων της Πυροσβεστικής στην Κρήτη, δεδομένου ότι το νησί βρίσκεται σε κατάσταση πολύ υψηλού κινδύνου, με τον άνεμο να ενισχύει την επικινδυνότητα που αφορά στις υψηλές θερμοκρασίες. Η πολιτική προστασία, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους με την πυροπροστασία φορείς, αλλά και με τις στρατιωτικές μονάδες, είναι έτοιμες αν χρειασθεί να επέμβουν άμεσα.

Να σημειωθεί ότι μέχρι νεωτέρας, απαγορεύεται η κυκλοφορία και παραμονή στο σύνολο των περιοχών NATURA, στα αστικά και περιαστικά δάση, φαράγγια και εθνικούς δρυμούς στο νησί, καθώς επίσης και κάθε δραστηριότητα από την οποία μπορεί να προκληθεί πυρκαγιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024