Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Για τέταρτη μέρα καίει η πυρκαγιά στα Γρεβενά - Υπό έλεγχο οι φωτιές στη Θεσσαλονίκη

Για τέταρτη μέρα καίει η πυρκαγιά στα Γρεβενά – Υπό έλεγχο οι φωτιές στη Θεσσαλονίκη

Για τέταρτη μέρα καίει η πυρκαγιά στον δήμο Δεσκάτης στα Γρεβενά, ενώ υπό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές που ξέσπασαν νωρίτερα σε χορτολιβαδικές εκτάσεις στα Πετροκέρασα και στο Μεσημέρι Θεσσαλονίκης. Ενεργά παραμένουν τα μέτωπα στην περιοχή Πολυμύλου και Ζωοδόχου Πηγής Κοζάνης

Μάχη συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε την Τρίτη, στον δήμο Δεσκάτης στα Γρεβενά.

Ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Πρόδρομος Ασλανίδης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι σημειώθηκε αναζωπύρωση λόγω της αύξησης της έντασης των ανέμων, ωστόσο, δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Χθες, προληπτικά, λόγω των έντονων καπνών, εκκενώθηκαν οι οικισμοί Αγαλαίοι, Δίπορο, Κέντρο, Νησί, Σαρακίνα και Νεοχώρι και, όπως είπε ο κ. Ασλανίδης, οι κάτοικοι δεν θα επιστρέψουν ούτε σήμερα το βράδυ στα σπίτια τους. Επεσήμανε πάντως ότι για το Σάββατο ο κίνδυνος πυρκαγιάς για την περιοχή είναι κατηγορίας 2 (μέση), ενώ και η ένταση των ανέμων αναμένεται να κοπάσει.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η εικόνα της φωτιάς είναι αρκετά βελτιωμένη και στο σημείο επιχειρούν 28 πυροσβέστες με εννέα υδροφόρες, ένα πεζοπόρο τμήμα, οχήματα και μηχανήματα έργου των δήμων και της περιφέρειας,

Στο μεταξύ, ενεργά παραμένουν τα μέτωπα στην περιοχή Πολυμύλου και Ζωοδόχου Πηγής Κοζάνης, αλλά και στον δήμο Βοΐου, μεταξύ Διλόφου – Πενταλόφου, χωρίς να απειλούν κατοικημένες περιοχές.

Εξάλλου, υπό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές που ξέσπασαν νωρίτερα σε χορτολιβαδικές εκτάσεις στα Πετροκέρασα και στο Μεσημέρι Θεσσαλονίκης. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στα Πετροκέρασα επιχείρησε και ελικόπτερο.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024