Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στην Αττική - Στα σπίτια οι φλόγες στην Ιπποκράτειο Πολιτεία - Κινδύνεψε τηλεοπτικό συνεργείο

Φωτιά στην Αττική – Στα σπίτια οι φλόγες στην Ιπποκράτειο Πολιτεία – Κινδύνεψε τηλεοπτικό συνεργείο

Η κατάσταση είναι δραματική στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, όπου οι φλόγες βρίσκονται μια «ανάσα» από τα σπίτια.

Εφιαλτικές διαστάσεις παίρνει η πυρκαγιά στην Αττική, η οποία πλέον μαίνεται ανεξέλεγκτη και στα τρία μέτωπα που έχουν δημιουργηθεί από τη νύχτα, ειδικότερα στην απέναντι πλευρά της εθνικής οδού, προς Καπανδρίτι, και από την πλευρά της Πάρνηθας στις Αφίδνες – όπου έχουν καεί σπίτια και επιχειρήσεις – και την Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Η κατάσταση είναι δραματική στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, όπου οι φλόγες βρίσκονται μια «ανάσα» από τα σπίτια.

Οι φλόγες περικύκλωσαν τηλεοπτικό συνεργείο

Συγκλονιστικές εικόνες κατέγραψε τηλεοπτικό συνεργείο, το οποίο βρισκόταν σε φαινομενικά ασφαλές σημείο κοντά σε σπίτια στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Ξαφνικά, την ώρα του ρεπορτάζ στον «αέρα» του OPEN, οι φλόγες εμφανίστηκαν από το πουθενά και περικύκλωσαν τους δημοσιογράφους.

«Νίκο, γύρνα πίσω», φώναζε σε δραματικό τόνο ο ρεπόρτερ στον οπερατέρ του, ενώ πύρινες γλώσσες είχαν μπει μέσα στην αυλή κατοικίας και «έγλειφαν» τους τοίχους.

Υπό τις εκκλήσεις των εθελοντών και κατοίκων που βρίσκονταν στο σημείο, το τηλεοπτικό συνεργείο έφυγε κακήν κακώς, καθώς οι δημοσιογράφοι από το στούντιο παρακολουθούσαν έντρομοι τις εικόνες.

Εφιαλτικές στιγμές

Η κατάσταση έχει ξεφύγει στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, με εκρήξεις να ακούγονται συνεχώς και τους αστυνομικούς να απομακρύνουν τους πάντες από το σημείο.

Τα κύρια μέτωπα βρίσκονται στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, στον οικισμό των Ποντίων στα δυτικά του Αγίου Στεφάνου, ενώ υπάρχουν πολλά σπίτια στις Αφίδνες και στη Δροσοπηγή που έχουν τυλιχθεί στις φλόγες.

Για πολύ μεγάλες αναζωπυρώσεις της πυρκαγιάς στην περιοχή των Αφιδνών και πολύ ισχυρούς δυτικούς ανέμους, αυτήν την ώρα, έκανε λόγο, στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης, ο οποίος βρισκόταν στο Καπανδρίτι. Όπως ανέφερε, βρίσκεται στα 30-40 μέτρα από την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, με φορά προς την Αθήνα καίγοντας δασική έκταση.

«Εδώ που είμαι βλέπω να καίγεται δάσος αλλά είμαι σίγουρος ότι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, που είχαμε μεγάλη αναζωπύρωση και πριν πιάσει τόσο δυνατός αέρας, θα έχουμε προβλήματα άλλα. Τα μέτωπα είναι πολλά, όχι μόνο ένα, έχω μετρήσει τουλάχιστον τέσσερα και κινδυνεύουν και οικισμοί», τόνισε ο κ. Γιασημάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αναζωπύρωση υπάρχει και στο Κρυονέρι λίγο μετά τις 11:15, με τη φωτιά να κυκλώνει την κοινότητα. Οι μαύροι καπνοί φαίνονται από πολύ μακριά, ενώ οι πυροσβέστες τρέχουν ασταμάτητα για να προλάβουν να ανταποκριθούν στις μεγάλες ανάγκες.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024