Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στην Ανατολική Μάνη - Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί και κάμπινγκ

Φωτιά στην Ανατολική Μάνη – Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί και κάμπινγκ

Μάχη με τις φλόγες στην Ανατολική Μάνη - Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Εξαιρετικά δύσκολη παραμένει η κατάσταση με τη φωτιά σε περιοχές του Δήμου της Ανατολικής Μάνης.

«Mπορώ να πω ότι τα πράγματα εξακολουθούν να είναι κρίσιμα», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης.

Όπως εξήγησε, σχετικά με την εξέλιξη της φωτιάς, «η πυρκαγιά πέρασε κατά τη διάρκεια της νύχτας από την περιοχή του Σιδηρόκαστρου, προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε σπίτια και στη συνέχεια κατέβηκε προς την περιοχή της Μυρσίνης». «Τώρα, υπάρχει ένα μέτωπο πάνω από την περιοχή του Καρέα, κοντά στη Γέρμα», πρόσθεσε.

Σχετικά με την εξέλιξη της πυρκαγιάς ο αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε ότι «παραμένουμε σε εγρήγορση», συμπληρώνοντας πως «ως Περιφέρεια συνδράμουμε το έργο της Πυροσβεστικής με τη διάθεση μηχανημάτων έργου και υδροφόρων».

Ο κ. Βερούτης είπε στην ΕΡΤ ότι έχουν καεί σπίτια.

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στη φωτιά, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στις περιοχές Καστάνια και Καρυούπολη, στον Δήμο Ανατολικής Μάνης, στη Λακωνία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, και στα δύο σημεία επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 25 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιεί ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο.

Παράλληλα, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης.

Εκκενώθηκαν οικισμοί και κάμπινγκ

Την προληπτική εκκένωση επτά κοινοτήτων στην ανατολική Μάνη έχει ζητήσει τις τελευταίες ώρες η Πυροσβεστική, λόγω της φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή και η οποία εκδηλώθηκε πριν από τρεις ημέρες στην περιοχή Καστάνια, της Λακωνίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έγινε εισήγηση για την εκκένωση των κοινοτήτων Βαθύ, Καμάρες, Κρήνη, Γέρμα, Καρέα, Κρυονέρι και Σκαμνάνι, ενώ νωρίτερα είχε υπάρξει εισήγηση για την προληπτική εκκένωση των κοινοτήτων, Μυρσίνη, Κονάκια και Σιδηρόκαστρο.

Μάλιστα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ γίνεται εκκένωση ενός κάμπινγκ στην περιοχή Μαυροβούνι όπου μέσα σε αυτό υπάρχουν τουλάχιστον 500 άνθρωποι, και πιο συγκεκριμένα παιδιά και γονείς.

Αναφερόμενος στις προληπτικές εκκενώσεις κοινοτήτων που έγιναν στην περιοχή, ο κ. Βερούτης σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «εκτός από τους κατοίκους απομακρύνθηκαν με ασφάλεια και επισκέπτες που φιλοξενούνταν σε καταλύματα και μάλιστα στην επιχείρηση αυτή συνέδραμαν και στελέχη του Λιμενικού, ενημερώνοντας τους πολίτες».

Eπικίνδυνα τα πράγματα το πρωί

«Δύσκολα τα πράγματα στην Ανατολική Μάνη, μαινόταν η φωτιά όλο το βράδυ, πέρασε την περιοχή του Σιδηροκάστρου όπου έκαψε κάποια σπίτια και από την περιοχή της Μεσσήνης. Στο Μαυροβούνι έχουν γίνει προληπτικές εκκενώσεις, καθώς όλη η περιοχή είναι σε κατάσταση ετοιμότητας» ανέφερε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης.

Το βράδυ εκκενώθηκαν προληπτικά παραλιακοί οικισμοί όπως το Βαθύ. Σήμερα καθηλώθηκε η φωτιά πάνω από την περιοχή του Καρβελά «αλλά τώρα φοβόμαστε τους ανέμους που έχει προβλέψει η ΕΜΥ ότι θα επικρατήσουν στην περιοχή», είπε ο Θεόδωρος Βερούτης.

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024