Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία – Σλοβενία 90-89 – Ο Μπατούμ την έστειλε στον τελικό

Γαλλία – Σλοβενία 90-89 – Ο Μπατούμ την έστειλε στον τελικό

Η τάπα του Νικολά Μπατούμ έστειλε τη Γαλλία στο τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά, με τους τρικολόρ να επικρατούν σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι της Σλοβενίας με 90-89

Ήταν η απόλυτη ματσάρα του Ολυμπιακού τουρνουά. Γαλλία και Σλοβενία πρόσφεραν ένα από τα πιο συγκλονιστικά παιχνίδια στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, που θα χρειαστεί πολύς καιρός για να ξεχαστεί.

Ο Μπατούμ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, καθώς με δική του τάπα, οι τρικολόρ πήραν την πρόκριση για τον τελικό της διοργάνωσης με 90-89 απέναντι στην Σλοβενία. Θύμα της υπόθεσης ήταν ο Κλέμεν Πρέπελιτς, με τον Σλοβένο να δέχεται το «στοπ» στην προσπάθειά του για λέι απ νίκης.

Ήταν ένα παιχνίδι που τα είχε όλα, με τον Ντόντσιτς να μένει στα ρηχά με 16 πόντους και 5/18 σουτ, ωστόσο η εμφάνισή θα μείνει στην ιστορία καθώς έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης που ολοκληρώνει ένα ματς με triple double (16 π. – 10 ρ. 18 ασ.) και πρώτος μετά τον ΛεΜπρόν Τζέιμς το 2012.

Για τους Γάλλους, κορυφαίοι ήταν οι Ντε Κολό με 25 και Φουρνιέ με 23 πόντους. Ο Μουσταφά Φαλ του Ολυμπιακού έμεινε στο μηδέν στα δέκα περίπου λεπτά που αγωνίστηκε.

Για τους Σλοβένους, πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Μάικ Τόμπεϊ με 23 πόντους και ο «μοιραίος» Πρέπελιτς με 17.

Πλέον στον τελικό, οι τρικολόρ θα βρουν ξανά τους Αμερικανούς (7/8, 5:30), τους οποίους νίκησαν στην πρεμιέρα του τουρνουά, ενώ η Σλοβενία θα αντιμετώπισει την Αυστραλία, με στόχο να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο.

Ο αγώνας

Η πρώτη περίοδος ήταν υπόθεση Σλοβενίας, η οποία με τον Ντόντσιτς οδηγό έφτασε την διαφορά ακόμα και στο +8 (17-25), με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 27-29.

Στη συνέχεια η Γαλλία αναθάρρησε και πήρε το προβάδισμα με δύο πόντους (33-31). Ωστόσο, οι Πρωταθλητές Ευρώπης του 2017 έμειναν ψύχραιμοι και πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ, με 42-44.

Η τρίτη περίοδος ήταν ένας μονόλογος στο μεγαλύτερο διάστημά της για την Γαλλία, η οποία έφτασε την διαφορά στους 1ο πόντους στα μισά του δεκαλέπτου. Η Σλοβενία όμως δεν παραδόθηκε και έκανε την αντεπίθεσή της, για να μειώσει την απόσταση στους έξι (71-65, 30΄).

Η τελευταία περίοδος ήταν συγκλονιστική. Οι Σλοβένοι έφεραν το ματς στα ίσια (78-78) και από τότε όλα κρέμονταν από μια κλωστή. Η Γαλλία προσπάθησε να δημιουργήσει μια μικρή διαφορά, αλλά η ομάδα του Ντόντσιτς επέστρεψε στην διεκδίκηση της πρόκρισης, ισοφαρίζοντας εκ νέου (85-85).

Ένα λεπτό πριν το τέλος, η Γαλλία είχε το προβάδισμα με πέντε πόντους (90-85), αλλά και πάλι οι επτάψυχοι Σλοβένοι έφεραν το ματς στην κόψη του ξυραφιού, με τέσσερις σερί πόντους του Πρέπελιτς (90-89, 33»).

Ο Ντε Κολό αστόχησε στην επίθεση των τρικολόρ και η Σλοβενία κρατούσε την τύχη στα χέρια της. Η τελευταία επίθεση δεν πήγε στα χέρια του Ντόντσιτς, αλλά του Πρέπελιτς, ο οποίος έκανε την διείσδυση, είδε όμως τον Μπατούμ να έρχεται σαν απομηχανής Θεός και να χαρίζει την πρόκριση στον τελικό στην Γαλλία.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024