Η Ρόδος ήταν μια από τις περιοχές που τις προηγούμενες ημέρες είχαν να αντιμετωπίσουν τον εφιάλτη της φωτιάς, όπως αυτές τις ώρες η Εύβοια και η Ηλεία.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, συνεχείς περιπολίες σε όλες τις δασικές περιοχές της Ρόδου πραγματοποιούν και σήμερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού σε συνεργασία με εθελοντές για να αντιμετωπίσουν τυχόν πυρκαγιές. Αυξημένη επιτήρηση υπάρχει και στην περιοχή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά την περασμένη Κυριακή για να μην υπάρξουν αναζωπυρώσεις.
Τι θα γίνει με τις αποζημιώσεις
Όπως ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος αναμένεται στη Ρόδο τις επόμενες μέρες ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, προκειμένου σε συνεργασία με την περιφέρεια να κινηθούν οι διαδικασίες για αποζημιώσεις για τις ζημιές που έχει υποστεί ο πρωτογενής τομέας από την πρόσφατη φωτιά.
Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, βρίσκεται ήδη στο νησί και αποτυπώνει τις ζημιές σε αμπέλια, ελαιόδενδρα, παραγωγικά ζώα, κυψέλες κ.τ.λ. «Στη συνεννόηση με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, όλες οι διαδικασίες ενεργοποιούνται με τρόπο που να δώσουμε το ταχύτερο δυνατόν όλες τις λύσεις που χρειάζονται», αναφέρει ο κ. Χατζημάρκος.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59