Δεν έχει τέλος ο πύρινος εφιάλτης στη χώρα. Την ώρα που μαίνεται η πύρινη λαίλαπα σε Αττική, Βόρεια Εύβοια και Ηλεία, ξέσπασε νέα φωτιά. Αυτήν τη φορά στη Μεσσηνία και συγκεκριμένα στην Άνθεια (Ελληνικά) του δήμου Καλαμάτας.

Η εν λόγω πυρκαγιά, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, καίει στην παλιά Εθνική Τρίπολης – Καλαμάτας, κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης και σε μικρή απόσταση από την πόλη της Καλαμάτας. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο και κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να την περιορίσουν.

Στο MessiniaLive μίλησε ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος σημειώνοντας: «πάρχει μέτωπο περίπου ενός χιλιομέτρου στα Ελληνικά και η φωτιά έχει πάρει πορεία προς τον αρχαιολογικό χώρο. Είμαστε εδώ με υδροφόρες και εθελοντές, ενώ ήδη έχουμε κάνει έναν σχεδιασμό για το αν χρειαστεί προληπτική εκκένωση του Γαρδικίου».

Ανεξέλεγκτο το μέτωπο στην Άνω Μεσσηνία:

Συγχρόνως, δραματικές ώρες ζουν και οι κάτοικοι στην Άνω Μεσσηνία. Η φωτιά συνεχίζει να καίει και μάλιστα νωρίτερα πέρασε μέσα από το Καρνάσι. Συνολικά έχουν εκκενωθεί εννέα οικισμοί: Καρνάσι, Παραπούγκι, Δεσύλλα, Βράχος, Μοναστηράκι, Άγιοι Θεόδωροι, Άνω Μέλπεια, Κάτω Μέλπεια, αλλά και το Διαβολίτσι. Οι κάτοικοι έχουν μετακινηθεί κατά κύριο λόγο σε Μελιγαλά, Ζευγολατιό και Κεντρικό.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο