Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στη Βαρυμπόμπη - Η πυρκαγιά κοντά στα πρώην βασιλικά ανάκτορα Τατοΐου - «Πρόκειται για εμπρησμό»

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη – Η πυρκαγιά κοντά στα πρώην βασιλικά ανάκτορα Τατοΐου – «Πρόκειται για εμπρησμό»

«Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, ο Θεός να βάλει το χέρι του. Η πυρκαγιά είναι μέσα στα βασιλικά κτήματα, κοντά στα ανάκτορα»

Κοντά στα πρώην βασιλικά ανάκτορα του Τατοΐου βρίσκεται το πύρινο μέτωπο, μετά τις αναζωπυρώσεις στη Βαρυμπόμπη το μεσημέρι της Πέμπτης. Η φωτιά βρίσκεται εκτός ελέγχου, ενώ ενισχύθηκαν οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και κυρίως τα εναέρια μέσα.

«Η φωτιά είναι πάρα πολύ μεγάλη έχει φτάσει στα ανάκτορα στο βασιλικό κτήμα μέσα» δήλωσε ο δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός και πρόσθεσε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ: «Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, ο Θεός να βάλει το χέρι του. Η πυρκαγιά είναι μέσα στα βασιλικά κτήματα, κοντά στα ανάκτορα. Δεν ξέρω αν έχει φτάσει στα κτίρια, αλλά είναι κοντά και όπως με ενημέρωσε η Πυροσβεστική είναι πάρα πολύ κοντά στα κοντέινερ που έφεραν για να αποθηκευτούν μέσα τα αντικείμενα των βασιλικών ανακτόρων».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η φωτιά έχει εισβάλλει στο εσωτερικό του βρίσκεται γύρω από το βασιλικό κοιμητήριο και μια ανάσα από τα ειδικά κοντέινερς όπου φυλάσσονται τα περίπου 100.000 πολύτιμα αντικείμενα.

«Πρόκειται για εμπρησμό»

Από την πλευρά του, για εμπρησμό στο Τατόι έκανε λόγο ο Βασίλης Κουτσαβλής, πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Κτήματος Τατοΐου, σε ανάρτησή του στο facebook σχετικά με τα νέα πύρινα μέτωπα στην περιοχή της Βαρυμπόμπης.

«Η φωτιά σήμερα είναι εμπρησμός. Γνωρίζω χρόνια το κτήμα. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσαβλής ενώ στη συνέχεια αναφέρει πως «εστίες ξεσπούν από το πουθενά παντού γύρω από τον ιστορικό πυρήνα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για μια «οικολογική καταστροφή που απειλεί να διαγράψει σε λίγη ώρα και ένα ολόκληρο κεφάλαιο της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής ιστορίας. Που είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι είναι δική μας ιστορία!».

«Μόλις ξέσπασε νέα εστία μέσα στο Βασιλικό Κοιμητήριο. Αυτό που δεν κατάφεραν κάποιοι να το κάνουν προχθές θα το κάνουν σήμερα». σημειώνει.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αυτή την ώρα εκκενώνονται τα Βασιλικά Ανάκτορα.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024