Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Εύβοια παραδομένη στις φλόγες - Εκκενώνεται η Αγία Άννα και τρεις ακόμα οικισμοί

Η Εύβοια παραδομένη στις φλόγες – Εκκενώνεται η Αγία Άννα και τρεις ακόμα οικισμοί

Λίγο πριν τις 17:00 εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση των οικισμών Αγία Άννα, Παλαιόβρυση, Κεραμεία και Αγκάλη Ευβοίας

Δίχως τέλος είναι η καταστροφή από την πυρκαγιάς στην Εύβοια που οδηγεί στη μία εκκένωση μετά την άλλη.

Λίγο πριν τις 17:00 εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση των οικισμών Αγία Άννα, Παλαιόβρυση, Κεραμεία και Αγκάλη Ευβοίας.

«Αν βρίσκεστε στην #ΑγίαΆννα, #Παλαιόβρυση, #Κεραμεία, #Αγκάλη #Εύβοιας εκκενώστε τώρα προς #Μαντούδι» αναφέρει το μήνυμα.

Τραγική η κατάσταση

Νωρίτερα, σύμφωνα με το evima, οι τοπικές Αρχές καλούσαν τους κατοίκους που μένουν στην Αγία Άννα, η Κερασιά και το Αχλάδι να απομακρυνθούν και να κατευθυνθούν προς την Ιστιαία. Από τη μεγάλη φωτιά έχουν καεί σπίτια και αυτοκίνητα.

«Δυστυχώς οι φόβοι μας επαληθεύτηκαν, η φωτιά θα σταματήσει στο Αιγαίο», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης

Η κατάσταση είναι κρίσιμη καθώς το πύρινο μέτωπο καίει ανεξέλεγκτα.

Ανεξέλεγκτα μέτωπα

Η μεγάλη μάχη με τη φωτιά δίνεται σε τρία μέτωπα τα οποία προχωρούν ανεξέλεγκτα πλέον προς διάφορες κατευθύνσεις κυρίως βόρεια και βορειοδυτικά απειλώντας να φτάσουν μέχρι τη θάλασσα.

Αναζωπύρωση υπάρχει στο χωριό Κουρκούλοι, για το οποίο υπάρχει εκ νέου εντολή εκκένωσης. Το χωριό αυτό επηρεάζει ένα τεράστιο μέτωπο, το οποίο κινείται βόρεια και βρίσκεται κοντά επίσης στα χωριά Σκεπαστή και Αμέλαντες.

«Είναι ένα κρίσιμο μέτωπο. Εκεί επιχειρούν και εναέρια μέσα, για όσο είναι στην περιοχή, για να μπορέσουν να συγκρατήσουν τις φλόγες μιας και δεν υπάρχουν άλλες προσβάσεις» δηλώνει στο ΑΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας, Γιώργος Κελαϊδίτης και προσθέτει πως «αν ξεφύγει από εκεί κάνεις πλέον δεν μπορεί να προβλέψει πού μπορεί να σταματήσει».

Την τελευταία ώρα, ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις βόρεια του χωριού Σκεπαστή και προς Αμέλαντες για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Στο δυτικό και βορειοδυτικό μέτωπο της φωτιάς τα σενάρια είναι δυσοίωνα, καθώς η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη μέσα σε συμπαγές παρθένο πευκοδάσος.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024