Η Περιφέρεια στη Δυτική Μακεδονία εξέδωσε απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω του καύσωνα και του κινδύνου για πυρκαγιά. Δείτε πού.

Απαγόρευση κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων σε περιαστικά δάση και δασικές εκτάσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας βρίσκεται σε ισχύ από τις 12 το μεσημέρι σήμερα (Πέμπτη 5 Αυγούστου) έως τις 6 το πρωί αύριο, μετά από απόφαση του περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας «απαγορεύεται η κυκλοφορία και παραμονή εκδρομέων σε όλες τις δασικές περιοχές και τα περιαστικά άλση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας λόγω αυξημένου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς κατηγορία κινδύνου 4 (πολύ υψηλός). Παράλληλα θα υπάρχει αυστηρή επιτήρηση των δασικών εκτάσεων».

Για ποιες μέρες θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει τις ημέρες που ο ημερήσιος χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιών προβλέπει κατηγορία κινδύνου 4 (πολύ υψηλή) και 5 (κατάσταση συναγερμού). Διευκρινίζεται επίσης ότι «από την απαγόρευση εξαιρούνται οι κατά τόπους γεωκτηνοτρόφοι και κάτοικοι των ορεινών περιοχών, που κινούνται από και προς τον τόπο κατοικίας τους».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr