Εκτοξεύει απειλές ο αντ’ αυτού, μποξέρ της φακής και ζητά έξοδο διαφυγής. Ο «λύκος» που κατάφερε με την προστασία στρατού να σκίσει με το νύχι ένα t-shirt… ας χαλαρώσει και ας μείνει στις Slapp αγωγές μην καταλήξει να σκίσει κάνα καλσόν
Για το πώς «κινούνται» οι φωτιές ενημέρωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, από το Συντονιστικό Κέντρο Πυροσβεστικής, την ώρα που η ανησυχία εντείνεται για τα πύρινα μέτωπα σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε αρχικά στα SMS που στάλθηκαν μέσω του 112 σε κατοίκους και επισκέπτες περιοχών όπου μαίνονται πυρκαγιές.
«Μάχη» με 118 πυρκαγιές σε 24 ώρες
Παράλληλα, υπογράμμισε πως σήμερα ξέσπασαν 118 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια το τελευταίο 24ωρο.
Στην Βαρυμπόμπη, πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν για τον φόβο αναζωπυρώσεων, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η φωτιά στη Βόρεια Εύβοια.
Όπως είπε, επιχείρησαν 165 πυροσβέστες με πεζοπόρα και 58 οχήματα και από αέρος, ενώ ενεργοποιήθηκε το σχέδιο Δευκαλίων. Στις 4 το μεσημέρι, το λιμενικό επιχείρησε επιχείρηση απεγκλωβισμού στις Ροδιές στην Εύβοια.
«Επτά πυρκαγιές ταυτόχρονα στην Ηλεία»
Αναφορικά με τη φωτιά στην Ηλεία, είπε πως εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα επτά πυρκαγιές. Στις 08:03, στις 08:24, στις 11:39, στις 12:55, στις 13:03, στις 14:42 και στις 16:29.
Ακόμα, εξήγησε ότι πραγματοποιούνται συνεχώς εκκενώσεις οικισμών, ενώ γίνεται μεγάλη προσπάθεια ώστε το μέτωπο να περιοριστεί στο Πελόπιο. Επιχειρούν 160 πυροσβέστες, 50 οχήματα, ομάδα drone του Πυροσβεστικού, το Beriev 200, ελικόπτερα και αεροσκάφη. Εστάλησαν σειρά μηνυμάτων για εκκένωση οικισμών.
Παράλληλα, αναφέρθηκε σε πυρκαγιά στο στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, όπου επιχειρούν 57 πυροσβέστες με 20 οχήματα. «Η φωτιά έχει περιοριστεί» είπε.
«Πολύ δύσκολη μέρα και η αυριανή. Στόχος μας η προστασία της ανθρώπινης ζωής» είπε κλείνοντας ο κ. Χαρδαλιάς, με τον τόνο της φωνής του να προδίδει την σοβαρότητα της κατάστασης.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου