Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πληροφορίες για εγκλωβισμένους στη μεγάλη φωτιά της Ηλείας

Πληροφορίες για εγκλωβισμένους στη μεγάλη φωτιά της Ηλείας

Η φωτιά, που ξέσπασε στην περιοχή Ηράκλεια στην Αρχαία Ολυμπία, μαίνεται και ήδη έχει δοθεί εντολή για την εκκένωση οικισμών.

Εκτος ελέγχου είναι η πυρκαγιά στην Ηλεία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες πάρχουν εγκλωβισμένοι σε στάβλο στην περιοχή του Πελοπίου. Οι κάτοικοι εγκαταλείπουν έντρομοι τα σπίτια τους, καθώς πλέον η φωτιά είναι σε απόσταση αναπνοής από τα χωριά Πουρνάρι, Πλάτανο και Πελόπιο.

Μάλιστα από την Πυροσβεστική δόθηκε εντολή να εκκενωθούν προληπτικά η Αρχαία Ολυμπία και η κοινότητα Μιράκα, λόγω των δύο πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη, στην ευρύτερη περιοχή της Ηράκλειας και της Μιράκα.

Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες του patrisnews, αναφέρουν πως η φωτιά καεί σπίτια στον οικισμό Πελόπιο ενώ υπάρχουν εγκλωβισμένοι κάτοικοι στην Καυκανια και στο Πελοπίο και γίνεται προσπάθεια απεγκλωβισμού τους από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στην μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετέχει και το Beriev-200.

Συγκεκριμένα, δόθηκε εντολή για την εκκένωση των κοινοτήτων Πελόπιο, Πλάτανος και Καυκανιά, ενώ νωρίτερα είχαν εκκενωθεί προληπτικά οι κοινότητες, Ηράκλεια και Πουρνάρι.

Μήνυμα του 112

Λίγο μετά τις 18:00 εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση του οικισμού Αρχαία Ολυμπία. «Αν βρίσκεστε στην Αρχαία Ολυμπία εκκενώστε τώρα προς Μουριά από Αρχαία Πίσα και Ε.Ο. Τρίπολης Ολυμπίας» αναφέρει το μήνυμα.

Νωρίτερα, είχε σταλεί μήνυμα για την εκκένωση 7 χωριών έλαβαν οι κάτοικοι στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, όπου μαίνεται μεγάλη Πυρκαγιά.

Πρόκειται για το Πελόπιο, τον Πλάτανο, τον Κοσκινά, τον Μάγειρα, τον Κλαδέο, την Καυκωνία και το Χελιδόνι.

«Αν βρίσκεστε στο Πελόπιο, Πλάτανο, Κοσκινά, Μάγειρα και Κλαδέο, εκκενώστε τώρα προς Πύργο από Εθνική Οδό Τρίπολης-Ολυμπίας. Αν βρίσκεστε, στην Καυκωνιά ή Χελιδόνι, εκκενώστε τώρα προς Λάλα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Διακοπή κυκλοφορίας

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό Τριπόλεως – Πύργου, από το 124ο χλμ μέχρι και το 13ο χλμ έχιε διακοπή.

Με ανακοίνωσή της η αστυνομία ζητά από τους πολίτες να μην μετακινούνται λόγω πυρκαγιών προς Ηρακλειά, Πελόπιο, Πλάτανο, Κοσκινά, Μάγειρα, Κλαδέο, Χελιδόνι, Πουρνάρι , Καυκωνία και Μοίρακα καθώς στις περιοχές πραγματοποιούνται ρίψεις νερού από εναέρια μέσα.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024