Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πατούλης: Πολλές και διάσπαρτες οι εστίες στη Βαρυμπόμπη - Σύμμαχος ο αέρας

Πατούλης: Πολλές και διάσπαρτες οι εστίες στη Βαρυμπόμπη – Σύμμαχος ο αέρας

Ο κ. Πατούλης είπε ότι ο αέρας δεν δημιουργεί μια «έξαρση αναζωπύρωσης» και εκτιμά πως το πρωί τα εναέρια μέσα θα θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο

Για τη φωτιά που καίει εδώ και τουλάχιστον 12 ώρες στη Βαρυμπόμπη μίλησε τα ξημερώματα της Τετάρτης ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Ο κ. Πατούλης, τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια κατάσταση πολλών διάσπαρτων μικρών αναζωπυρώσεων. Ευτυχώς δεν υπάρχουν ισχυροί άνεμοι, σε ένα πύρινο μέτωπο από τη Βαρυμπόμπη μέχρι την εθνική Οδό προς Αδάμες. Ήταν μια εστία δύσκολη όσον αφορά το ρεύμα Χελιδονούς που είχε αναζωπυρώσεις. Όλοι βρίσκονται σε μια διαδικασία συντήρησης χωρίς να υπάρχει αναζωπύρωση ώστε τις πρώτες πρωινές ώρες να μπορέσουν τα εναέρια μέσα να επιχειρήσουν με το πρώτο φως του ήλιου περίπου στις 6 το πρωί».

Ο κ. Πατούλης είπε ότι ο αέρας δεν δημιουργεί μια «έξαρση αναζωπύρωσης» και εκτιμά πως το πρωί τα εναέρια μέσα θα θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο. Πρόσθεσε ότι μέχρι και το απόγευμα επιχειρούσαν πάνω από 450 άτομα. Ως Περιφέρεια προσθέσαμε άλλα 15 υδροφόρα οχήματα, πλην των 20 που επιχειρούσαν όλη την ημέρα και άλλα 17 σκαπτικά μηχανήματα που θέσαμε στη διάθεση της Πυροσβεστικής.

Σημείωσε ότι ήταν πολύ σωστές οι κινήσεις εγκατάλειψης των εστιών που έγιναν έγκαιρα και γρήγορα από τους πολίτες.

Ο κ. Πατουλης τόνισε ότι πολλοί από τους πυρόπληκτους μετέβησαν σε σπίτια συγγενών, ενώ και «η Ένωση Ξενοδόχων» έκανε πάρα πολύ σωστή δουλειά διαθέτοντας δωμάτια.

«Πιστεύω το πρωί θα τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά»

«Υπήρξαν πούλμαν που στόχο είχαν μετακινήσουν ή να φιλοξενήσουν συμπολίτες μας στη Κάτω Κηφισιά. Υπάρχει ασθενοφόρο στη γέφυρα της Βαρυμπόμπης για γρήγορη προσβασιμότητα προς το ευπαθές άτομο. Πιστεύω ότι εφόσον η βραδιά εξελιχτεί με αυτή τη μικρή ένταση του αέρα τότε το πρωί η καθολικότητα των εναέριων μέσων θα θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά».

Τόνισε ότι το πύρινο μέτωπο στους Θρακομακεδόνες είναι ελεγχόμενο. Η φωτιά δεν απειλεί το Κρυονέρι, σημείωσε. «Κάποια σπίτια και μικρές εταιρείες έχουν υποστεί ζημιές. Η καταγραφή θα γίνει ολοκληρωμένα μετά τη κατάσβεση της φωτιάς. Το μέλημα είναι η ανθρώπινη ζωή και προφανώς η κατάσβεση της φωτιάς. Η καταγραφή φαίνεται ότι γύρω στα 30 σπίτια (στη Βαρυμπόμπη) έχουν υποστεί κάποια μορφή ζημιάς αλλά όλα θα αποκατασταθούν, όλοι θα συνδράμουμε για να βοηθήσουμε στις διαδικασίες αποκατάστασης» πρόσθεσε ο κ. Πατούλης.

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024