Τους δεκάδες εργαζόμενους στους ΟΤΑ και τους εθελοντές για την «καθοριστική» συμβολή τους στη διαχείριση της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη, εκφράζει με ανακοίνωση του ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Ο κ. Πατούλης στην ανακοίνωσή του αναφέρει πως η Περιφέρεια ήταν από την αρχή στην πρώτη γραμμή της μάχης, διαθέτοντας 38 υδροφόρες, 15 μηχανήματα χωματουργικών εργασιών, 15 μικρά πυροσβεστικά οχήματα και 5 λεωφορεία για την απομάκρυνση πολιτών.

Παράλληλα, τόνισε πως η Περιφέρεια θα παραμείνει σε επιφυλακή, γιατί το επόμενο διάστημα θα είναι πολύ δύσκολο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η προσπάθεια να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη Βαρυμπόμπη κι επεκτάθηκε γρήγορα και σε άλλες γειτονικές περιοχές, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω καταρχήν τους δεκάδες εργαζόμενους στους ΟΤΑ και τους εθελοντές μας, η συμβολή των οποίων στη διαχείριση της πυρκαγιάς ήταν καθοριστική.

Περιφέρεια Αττικής και Δήμοι βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή στην πρώτη γραμμή της μάχης, διαθέτοντας μεγάλο αριθμό μέσων και προσωπικό, σε μια ημέρα που σε όλη τη χώρα βρίσκονταν σε εξέλιξη δεκάδες μεγάλες και μικρές πυρκαγιές, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα η διαθεσιμότητα εναέριων μέσων να μην είναι εκ των πραγμάτων αυτή που χρειαζόταν για να αντιμετωπιστεί εξαρχής περισσότερο αποτελεσματικά, η εξέλιξη της πυρκαγιάς στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Η Περιφέρεια Αττικής διέθεσε 38 υδροφόρες, 15 μηχανήματα χωματουργικών εργασιών, 15 μικρά πυροσβεστικά οχήματα και 5 λεωφορεία για την απομάκρυνση πολιτών. Τα μέσα αυτά, μαζί με τις 30 υδροφόρες Δήμων που τέθηκαν επίσης στη διάθεση του πυροσβεστικού έργου, συνέβαλαν σημαντικά στη διαχείριση της φωτιάς.

Η συνεισφορά της Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού για μια ακόμη φορά ήταν και σημαντική αλλά και καθοριστική. Αυτή τη συνεισφορά οφείλουν όλοι να την αναγνωρίσουν έμπρακτα, με πρώτη από όλους την Πολιτεία, η οποία στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του εθνικού συστήματος πολιτικής προστασίας, πρέπει να αναβαθμίσει τον ρόλο Περιφερειών και Δήμων, διαθέτοντάς τους τα αναγκαία μέσα και πόρους για να ανταποκρίνονται και στο μέλλον με επάρκεια στην ευθύνη αυτή.

Η πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη και την ευρύτερη περιοχή «τραυματίζει» βαριά την Αττική. Η καταστροφή στο φυσικό περιβάλλον και στις περιουσίες των πολιτών είναι μεγάλη, όμως είναι θετικό ότι δεν είχαμε καμία απώλεια ζωής, όπως συνέβη με τραγικό τρόπο στο πρόσφατο παρελθόν σε άλλες περιπτώσεις. Μαζί με την Πολιτεία θα είμαστε στο πλευρό των πολιτών για να προσφέρουμε την αρωγή μας σε αυτούς που επλήγησαν και για να αποκαταστήσουμε τις ζημιές στις υποδομές.

Περιφέρεια Αττικής και Δήμοι θα παραμείνουμε σε επιφυλακή, γιατί και το επόμενο διάστημα θα είναι δύσκολο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο