Η ακύρωση της Βρετανής Νικόλ Γιαργκίν μετά το τέλος της κούρσας δεν άλλαξε τη μοίρα της Ειρήνης Βασιλείου, που από έκτη κατετάγη πέμπτη στην τέταρτη προημιτελική σειρά των 400 μέτρων, αλλά αποκλείστηκε από τη συνέχεια (ημιτελικοί) του αγωνίσματος, καθώς ο χρόνος της (53.16), στην πιο «αργή» σειρά των προημιτελικών, δεν κατάφερε να της δώσει την πρόκριση.
Αντίθετα, η Ελένη Αρτυματά μπορεί να τερμάτισε πέμπτη στην έκτη προκριματική σειρά (51.91), αλλά μετέχουσα στη δεύτερη πιο «γρήγορη» σειρά θα είναι στα ημιτελικά του αγωνίσματος. Η Κύπρια πρωταθλήτρια κάλυψε την απόσταση σε χρόνο 51.91 και προκρίθηκε ως 24η και τελευταία αθλήτρια, αλλά βάσει χρόνου ήταν η 23η.
Αυτό συνέβη επειδή η Αυστριακή Σουζάν Βάλι από τη σειρά της Βασιλείου, που προκρίθηκε βάσει θέσης (ήταν τρίτη στην τέταρτη σειρά), σημείωσε επίδοση 52.19.
Ο Τεό Μαλεντόν τόνισε μετά την πρόκριση επί της Βαλένθια ότι τα προβλήματα τραυματισμών θα πρέπει να αποτελέσουν έξτρα κίνητρο για τη Ρεάλ στον μεγάλο τελικό της Euroleague κόντρα στον Ολυμπιακό.
Στον τελικό της Euroleague ο Σέρχιο Γιουλ αναμένεται να φτάσει σε συμμετοχές Final Four τον Κώστα Σλούκα, ενώ ο Σέρτζιο Σκαριόλο θα κοουτσάρει για πρώτη φορά σε τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης.
Ο Σέρτζιο Σκαριόλο μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά την πρόκριση της Ρεάλ επί της Βαλένθια, ξεκαθάρισε πως ο Γκαρούμπα τέθηκε οριστικά νοκ-άουτ από τον τελικό με τον Ολυμπιακό.