Τετάρτη 04 Οκτωβρίου 2023
weather-icon 21o
Κινητά - Αποτρέψτε επίδοξους smartphone hackers με μία απλή κίνηση

Κινητά – Αποτρέψτε επίδοξους smartphone hackers με μία απλή κίνηση

Αυτή είναι μία τεχνική που χρησιμοποιούν αρκετοί hackers και βασίζεται στο γεγονός πως πολλοί από εμάς δεν κάνουμε επανεκίννηση στα τηλέφωνά μας.

Αν ανησυχείτε για την ασφάλεια του τηλεφώνου σας και θέλετε να το προστατέψετε από hackers, υπάρχει μία πολύ απλή κίνηση που μπορείτε να κάνετε ανεξαρτήτως συσκευής. Μπορείτε απλά να κλείσετε και να ανοίξετε το τηλέφωνό σας, πραγματοποιώντας ουσιαστικά μία επανεκκίνηση. Κι αν βιαστείτε να απορρίψετε αυτήν την τεχνική ως πολύ απλή για να είναι αληθινή, σημειώστε πως πρόκειται για μία οδηγία που έρχεται απευθείας από την υπηρεσία εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, NSA.

Σύμφωνα με το “Mobile Device Practices” που κυκλοφόρησε, η μέθοδος αυτή δεν είναι πανάκεια για όλες τις hacking επιθέσεις, ωστόσο αποτρέπει τους hackers που βασίζονται σε in-memory φορτία. Αυτή είναι μία τεχνική που χρησιμοποιούν αρκετοί hackers και βασίζεται στο γεγονός πως πολλοί από εμάς δεν κάνουμε επανεκκίνηση στα τηλέφωνά μας.

Η επανεκίννηση του τηλεφώνου μπορεί να διακόψει αυτές τις επιθέσεις, οι οποίες σε άλλη περίπτωση θα συνεχίζονται για μεγάλες χρονικές περιόδους. Είναι κάτι εύκολο και σύντομο που μπορεί να κάνει ο καθένας, ανεξαρτήτως της συσκευής που διαθέτει. Μπορεί η μέθοδος αυτή να μη σταματήσει κατασκόπους και κυβερνοεγκληματίες, ωστόσο θα κάνει ακόμα και τους πιο ικανούς hackers να δουλέψουν λίγο παραπάνω για να διατηρήσουν την πρόσβαση στο τηλέφωνό σας και να υποκλέψουν δεδομένα.

“Όλα έχουν να κάνουν με το να αυξήσεις το κόστος για αυτές τις κακόβουλες ενέργειες.” – Neal Ziring, τεχνικός διευθυντής NSA

Η προστασία που προσφέρει πλέον η Apple και η Google από το να εγκατασταθεί malware στα βαθιά επίπεδα του λειτουργικού συστήματος, έχει ωθήσει τους hackers στις λεγόμενες “in-memory payload” επιθέσεις, οι οποίες είναι και πιο δύσκολες να εντοπιστούν και πιο δύσκολες στο να αποκαλύψουν ποιος έκανε την επίθεση.
“Οι επιτιθέμενοι κατάλαβαν πως δε χρειάζεται να επιμένουν. Αν μπορούν να μπουν και να βγουν μία φορά, παίρνοντας μαζί όλα τα μηνύματα τις επαφές και τους κωδικούς, έχουν πρακτικά κερδίσει, έτσι δεν είναι;”

Η NSA φυσικά προτείνει και την απενεργοποίηση του Bluetooth όταν δεν το χρησιμοποιείτε, να αποφεύγετε τη σύνδεση σε δημόσια Wi-Fi δίκτυα και να απενεργοποιείτε τις υπηρεσίες τοποθεσίας όταν δεν τις χρειάζεστε.

Only in

Ψηφοδέλτια ενός μέτρου στις αυτοδιοικητικές εκλογές - Πότε αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα

Για πρώτη φορά υπάρχει αμοιβή για τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής. Πώς θα ψηφίσουν οι πλημμυροπαθείς που έχουν χάσει τα χαρτιά τους

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τετάρτη 04 Οκτωβρίου 2023