Τρίτη 28 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
NSA - Αυτή η απλούστατη κίνηση θα σώσει τα κινητά σας από τους χάκερ

NSA – Αυτή η απλούστατη κίνηση θα σώσει τα κινητά σας από τους χάκερ

Η μέθοδος αυτή δεν είναι πανάκεια για όλες τις hacking επιθέσεις, ωστόσο αποτρέπει τους hackers που βασίζονται σε in-memory φορτία

Αν ανησυχείτε για την ασφάλεια του τηλεφώνου σας και θέλετε να το προστατέψετε από hackers, υπάρχει μία πολύ απλή κίνηση που μπορείτε να κάνετε ανεξαρτήτως συσκευής.

Μπορείτε απλά να κλείσετε και να ανοίξετε το τηλέφωνό σας, πραγματοποιώντας ουσιαστικά μία επανεκκίνηση. Κι αν βιαστείτε να απορρίψετε αυτήν την τεχνική ως πολύ απλή για να είναι αληθινή, σημειώστε πως πρόκειται για μία οδηγία που έρχεται απευθείας από την υπηρεσία εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, NSA.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα wifinews.gr, σύμφωνα με το «Mobile Device Practices» που κυκλοφόρησε, η μέθοδος αυτή δεν είναι πανάκεια για όλες τις hacking επιθέσεις, ωστόσο αποτρέπει τους hackers που βασίζονται σε in-memory φορτία. Αυτή είναι μία τεχνική που χρησιμοποιούν αρκετοί hackers και βασίζεται στο γεγονός πως πολλοί από εμάς δεν κάνουμε επανεκίννηση στα τηλέφωνά μας.

Η επανεκίννηση του τηλεφώνου μπορεί να διακόψει αυτές τις επιθέσεις, οι οποίες σε άλλη περίπτωση θα συνεχίζονται για μεγάλες χρονικές περιόδους. Είναι κάτι εύκολο και σύντομο που μπορεί να κάνει ο καθένας, ανεξαρτήτως της συσκευής που διαθέτει. Μπορεί η μέθοδος αυτή να μη σταματήσει κατασκόπους και κυβερνοεγκληματίες, ωστόσο θα κάνει ακόμα και τους πιο ικανούς hackers να δουλέψουν λίγο παραπάνω για να διατηρήσουν την πρόσβαση στο τηλέφωνό σας και να υποκλέψουν δεδομένα.

«Όλα έχουν να κάνουν με το να αυξήσεις το κόστος για αυτές τις κακόβουλες ενέργειες» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Neal Ziring, τεχνικός διευθυντής της NSA.

Μεγάλη προσοχή…

Η προστασία που προσφέρει πλέον η Apple και η Google από το να εγκατασταθεί malware στα βαθιά επίπεδα του λειτουργικού συστήματος, έχει ωθήσει τους hackers στις λεγόμενες «in-memory payload» επιθέσεις, οι οποίες είναι και πιο δύσκολες να εντοπιστούν και πιο δύσκολες στο να αποκαλύψουν ποιος έκανε την επίθεση.

«Οι επιτιθέμενοι κατάλαβαν πως δε χρειάζεται να επιμένουν. Αν μπορούν να μπουν και να βγουν μία φορά, παίρνοντας μαζί όλα τα μηνύματα τις επαφές και τους κωδικούς, έχουν πρακτικά κερδίσει, έτσι δεν είναι;»

Η NSA φυσικά προτείνει και την απενεργοποίηση του Bluetooth όταν δεν το χρησιμοποιείτε, να αποφεύγετε τη σύνδεση σε δημόσια Wi-Fi δίκτυα και να απενεργοποιείτε τις υπηρεσίες τοποθεσίας όταν δεν τις χρειάζεστε.

Sports in

Oι πέντε καλύτερες φάσεις του τελικού της Euroleague (vid)

Το εντυπωσιακό κάρφωμα του Κέντρικ Ναν ήταν η κορυφαία φάση στον τελικό της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 28 Μαϊου 2024