Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σε εξέλιξη η φωτιά στην περιοχή Βασιλίτσι Μεσσηνίας - «Ανάσα» μετά τον νυχτερινό πύρινο εφιάλτη στη Στυλίδα

Σε εξέλιξη η φωτιά στην περιοχή Βασιλίτσι Μεσσηνίας – «Ανάσα» μετά τον νυχτερινό πύρινο εφιάλτη στη Στυλίδα

Στη μάχη της κατάσβεσης επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο πραγματοποιούν, από νωρίς σήμερα το πρωί, ρίψεις νερού πάνω από την πυρκαγιά που καίει δασική έκταση στην περιοχή Βασιλίτσι του Δήμου Πύλου-Νέστορος, στη Μεσσηνία.

Παράλληλα, εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, που αποτελούνται από 65 πυροσβέστες με 18 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα, προκειμένου, μαζί με τα εναέρια μέσα, να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Φθιώτιδα: «Ανάσα» μετά τον νυχτερινό πύρινο εφιάλτη

Φωτό από stilida.com

Τα εναέρια μέσα, αεροπλάνα και ελικόπτερα, έδωσαν τέλος από νωρίς το πρωί στην ολονύχτια μαραθώνια μάχη των πυροσβεστών να συγκρατήσουν τις επικίνδυνες αναζωπυρώσεις της φωτιάς στην κορυφογραμμή του όρους Όρθρυς πάνω από τη Στυλίδα.

Όλη τη νύχτα η φωτιά, κοντά στο χωριό Λογγίτσι της Στυλίδας, έδειχνε τις άγριες διαθέσεις της. Σε τουλάχιστον 4 περιπτώσεις, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, η άμεση επέμβαση των πυροσβεστών απέτρεψε τη διεύρυνση του μετώπου της πυρκαγιάς και την απειλητική κίνησή της είτε προς την περιοχή της Ανάβρας Μαγνησίας είτε προς την περιοχή του χωριού Νεοχώρι Δομοκού αλλά και ανατολικά προς την περιοχή του χωριού Νεράιδα Στυλίδας.

Περισσότεροι από 100 πυροσβέστες με δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα μέσα στη νύχτα βρήκαν τρόπο να προσεγγίσουν τα μέτωπα της φωτιάς και την εγκλώβισαν μέσα σε μία χαράδρα με συνεχείς επικίνδυνες αναζωπυρώσεις, ενώ οι στενοί δρόμοι δεν αφήνουν ούτε στα πυροσβεστικά οχήματα να κινηθούν σε καθοριστικά σημεία και έτσι μετατρέπεται σε Γολγοθά η ανάγκη για ανεφοδιασμό με νερό.

Δεκάδες οχήματα με πυροσβέστες από τη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία αλλά και πεζοπόρα τμήματα, όλη τη νύχτα, έδωσαν μία πραγματική μάχη να συγκρατήσουν τις φλόγες και με το πρώτο φως της μέρας ξεκίνησαν να εργάζονται τόσο τα χωματουργικά μηχανήματα όσο και τα εναέρια μέσα, αεροπλάνα και ελικόπτερα, προκειμένου να περιορίσουν την καταστροφική πορεία της φωτιάς.

Αυτή την ώρα, με τις συνεχείς ρίψεις νερού από αεροπλάνα και ελικόπτερα τα επικίνδυνα μέτωπα έχουν περιοριστεί μέσα σε μία χαράδρα. Στο μέτωπο της φωτιάς έχει μεταφερθεί, από χθες το βράδυ, το σύνολο των δυνάμεων της Φθιώτιδας αλλά και πυροσβεστικές δυνάμεις από Τρίκαλα, Καρδίτσα, Μαγνησία, Λιβαδειά και Λάρισα.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ποδόσφαιρο στην Ουκρανία - Η αθέατη πλευρά της δεκαετούς κρίσης και του πολέμου

Το αφεντικό της Σαχτάρ Ντόνετσκ είχε να αντιμετωπίσει τις ανταραχές, πριν η Ρωσία εισβάλει και σταματήσει τα πάντα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024