Στην 10η θέση του προκριματικού οι Πλατανιώτη – Παπάζογλου
Οι Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπάζογλου ολοκλήρωσαν στην δέκατη θέση στο προκριματικό της καλλιτεχνικής κολύμβησης με βαθμολογία 88,1667, με την πρόκριση στον τελικό να κρίνεται αύριο, μετά και το τεχνικό πρόγραμμα.
Η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Εβελίνα Παπάζογλου έκαναν την πρέμιερα τους στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες, με την συμμετοχή τους στην καλλιτεχνική κολύμβηση.
Το ελληνικό ντουέτο πραγματοποίησε μια καλή εμφάνιση στο ελεύθερο πρόγραμμα και κατέλαβε την δέκατη θέση στο σύνολο. Βαθμολογήθηκαν με 88,1667, όσες και οι αδελφές Ντε Μπράουβερ από την Ολλανδία.
Η πρόκριση στο τελικό του αγωνίσματος θα κριθεί αύριο, με την ολοκλήρωση του τεχνικού προγράμματος. Οι πρώτες δώδεκα θα πάρουν το εισιτήριο για να διεκδικήσουν ένα μετάλλιο, με τις Πλατανιώτη και Παπάζογλου να προσδοκούν σε μια καλύτερη βαθμολογία, που θα προστεθεί στην σημερινή που συνέλεξαν από το ελεύθερο.
Την πρώτη θέση στο ελεύθερο πρόγραμμα πήραν οι Ρωσίδες Σβετλάνα Κολεσνιτσένκο και Σβετλάνα Ρομάσινα με 97,9000β., ακολουθούμενες από τις Κινέζες Σουετσέν Χουάνγκ και Γουενγιάν Σουν (96,2333β.). Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν οι αδελφές Αννα-Μαρία και Ειρήνη Αλεξανδρή, οι οποίες εκπροσωπούν την Αυστρία, και κατετάγησαν έβδομες με 90,5000β.
Ο Τεό Μαλεντόν τόνισε μετά την πρόκριση επί της Βαλένθια ότι τα προβλήματα τραυματισμών θα πρέπει να αποτελέσουν έξτρα κίνητρο για τη Ρεάλ στον μεγάλο τελικό της Euroleague κόντρα στον Ολυμπιακό.
Στον τελικό της Euroleague ο Σέρχιο Γιουλ αναμένεται να φτάσει σε συμμετοχές Final Four τον Κώστα Σλούκα, ενώ ο Σέρτζιο Σκαριόλο θα κοουτσάρει για πρώτη φορά σε τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης.
Ο Σέρτζιο Σκαριόλο μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά την πρόκριση της Ρεάλ επί της Βαλένθια, ξεκαθάρισε πως ο Γκαρούμπα τέθηκε οριστικά νοκ-άουτ από τον τελικό με τον Ολυμπιακό.