Μια φαινομενικά ατέλειωτη ποικιλία λουλουδιών αναφύεται στις τοιχογραφίες του Thiago Mazza καθώς αυτές έρπουν κατά μήκος πεζοδρομίων και τυλίγουν ολόκληρα κτίρια.

Ο με έδρα την Μπέλο Οριζόντε της Βραζιλίας καλλιτέχνης δρόμου βρίσκεται αυτή την περίοδο στην Καμπιντάρτε της Σαρδηνίας όπου ζωγραφίζει μια εγκατάσταση στο μέσον ενός αγρού, ολοκληρώνοντας μια πολλών μηνών περιοδεία στην Ευρώπη δημιουργώντας τοιχογραφίες στη Σίντρα της Πορτογαλίας, τη Λισαβόνα και την Τσιβιτακαμπομαράνο της Ιταλίας.

Όλα του τα μεγάλης κλίμακας έργα ξεκινούν με φωτογράφιση της χλωρίδας στη διάρκεια εκδρομών του στα δάση.

«Όταν φωτογραφίζω τις συνθέσεις με πραγματικά φυτά, το κάνω με έντονο φυσικό φως ώστε να αιχμαλωτίσω το φως και τη σκιά, την αντίθεση την οποία αναζητώ στις συνθέσεις μου» επισήμανε ο Mazza σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Με αυτόν τον τρόπο, μετατρέπει γυμνές επιφάνειες σε κατάφυτους κήπους, υμνώντας την ποικιλία της φύσης.

Συμμετέχοντας στο φεστιβάλ MURO LX στη Λισαβόνα, ολοκλήρωσε μια διαστάσεων 24 επί 9 μέτρων τοιχογραφία, με βασικό πρωταγωνιστή μια άγρια αγκινάρα, η οποία φιγουράρει στα δύο άκρα του έργου, απεικονιζόμενη σε δύο στάδια της ζωής της.

«Η παράδοση θέλει το λουλούδι σου να καίγεται στη διάρκεια του θερινού ηλιοστάσιου, όπως από τη στιγμή που το βουτήξεις σε κρύο νερό να ανθίζει ξανά. Από “ χους εις χουν”, η αγκινάρα εκδηλώνει από μόνη της την αέναη επιστροφή, την άρνηση του θανάτου, την ανάσταση» δήλωσε ο Thiago Mazza.

Πολλές είναι οι συμμετοχές του σε φεστιβάλ σε όλον τον κόσμο: στα Artscape (Σουηδία), Vukovart (Κροατία), UpFest (Ηνωμένο Βασίλειο), Stenograffia (Ρωσία), IPAF (Μεξικό) και CURA (Βραζιλία).

Στον λογαριασμό του στο Instagram μπορούμε να βρούμε μεταξύ άλλων και τα επόμενα έργα του στο Foz do Iguaçu, την Τιφλίδα και τη Μαδρίτη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο