Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένας & Ένας: Θοδωρής Παπαδόπουλος και Χριστίνα Πουλιάση

Ένας & Ένας: Θοδωρής Παπαδόπουλος και Χριστίνα Πουλιάση

Το ζευγάρι που επιβεβαιώνει την ρήση "τα ετερώνυμα έλκονται" μιλά στο in.gr

Τον Θοδωρή και την Χριστίνα, την Χριστίνα και τον Θοδωρή τους έχω συνδέσει, άθελά μου, με το τοπίο της διασκέδασης, των ρεμπέτικων τραγουδιών και της θερινής ραστώνης.

Βλέπετε, η Χριστίνα ερχόταν τακτικά στο λαϊκό κέντρο «Το Αρχοντικό του Σαράντη» στην οδό Φυλής, στο οποίο είχα την τύχη να θητεύσω προ λίγων ετών πλάι στον Μάγκα της Οπισθοδρομικής Κομπανίας, να τραγουδήσω πλάι του και μαζί του, να καταλάβω, να γίνω καλύτερη και κατά τι σοφότερη.

Η όμορφη Χριστίνα είχε την τύχη να τον ερωτευτεί και να βρει στο πρόσωπό του έναν σύντροφο ζωής, παρά τις όποιες διαφορές τους.

Εκείνος, σαρκαστικός, «πολύς», έντονος, χιουμορίστας (σε βαθμό παρεξήγησης ενίοτε!), αυστηρός και καλός μουσικός-δάσκαλος, χορτασμένος από δημοσιότητα και ευημερία. Έχει γράψει μερικά από τα πιο συναισθηματικά και ταξιδιάρικα ελληνικά τραγούδια.

Αγκαλιά με την Ελευθερία Αρβανιτάκη και την Οπισθοδρομική Κομπανία

Εκείνη, ήρεμη δύναμη, εκτός καλλιτεχνικού χώρου και σόουμπιζ, εργαζόμενη σε θέση ευθύνης σε μεγάλη εταιρεία.

Ο Θοδωρής την λατρεύει και ασκεί πάνω της την δεύτερη καλλιτεχνική του δραστηριότητα: την φωτογραφία.

Μέσα από τα πορτρέτα που της κάνει, αποτυπώνει τον έρωτά του για εκείνη, αλλά και την μέσα-έξω ομορφιά της.

Τους θυμάμαι μια φορά στο σπίτι τους στο Σούνιο. Ο Θοδωρής περπατούσε στην παραλία με το σκυλάκι τους και η Χριστίνα κολυμπούσε μαζί μου. Ανά διαστήματα, εξέταζε ο ένας τον άλλον με το βλέμμα. Όχι ελεγκτικά. Αγαπησιάρικα.

Η Χριστίνα Πουλιάση, λοιπόν, και ο Θοδωρής Παπαδόπουλος ξεδιπλώνουν στο in.gr μέρος της ερωτικής τους μυθολογίας. Και οι απαντήσεις τους νομίζω πως έχουν αξία.

Ο Θοδωρής φωτογραφίζει την Χριστίνα του

Πώς γνωριστήκατε; Η πρώτη εντύπωση που είχατε ο ένας από τον άλλον παρέμεινε και στη συνέχεια;

Θοδωρής:  Γνωριστήκαμε μέσα από τη μουσική. Δούλευα στα ΔΕΙΛΙΝΑ με τον Μητροπάνο και τον Μαρίνο. Είδα μία ωραία πλάτη με ξανθά μαλλάκια.
Αυτή ήταν η πρώτη ματιά και μετά ήρθε η δεύτερη όταν γύρισε μπροστά. Αυτό ήταν και το πρώτο «τσίμπημα» του έρωτα. Το «τσίμπημα» μετά έγινε ένα μεγάλο «δάγκωμα» που παραμένει μεχρι σήμερα.

Χριστίνα: Με τον Θοδωρή γνωριστήκαμε στα ΔΕΙΛΙΝΑ όπου εργαζόταν με τον Μητροπάνο. Είχαμε πάει με κάποιες φίλες μου να ακούσουμε έναν συνάδελφο του Θοδωρή. Η μία φίλη μου τον ερωτεύτηκε με τον που τον είδε. Για μένα δεν ήταν το στυλ μου…

Ξαναβρεθήκαμε σε άλλο μαγαζί που τραγουδούσε μετά από κάποιο καιρό…με κέρδισε με το χιούμορ του. Έτσι κάπως άρχισε…

Με το σκυλάκι τους

Πώς μπορεί να παραμείνει ζωντανή η σπίθα σε μία σχέση;

Χ:  Η σχέση ειναι σαν καρδιογράφημα. Έχει τα πάνω της, έχει και τα κάτω της. Βασικά, θα πρέπει και οι δυο να έχουν την ίδια διάθεση να κρατησουν ζωντανή μια σχέση για να μην καταλήξει το καρδιογράφημα σε «ευθεία γραμμή».
Σε μία μακροχρόνια σχέση ξεχνάμε να δείξουμε στον άλλον πόσο τον θέλουμε ακόμα, πως είναι ακόμα ερωτεύσιμος/η. Θεωρούμε πως είναι τα πάντα δεδομένα και δεν θυμόμαστε τι ήταν αυτό που μας συνεπήρε όταν γνωριστήκαμε.

Οπότε για μένα, το κλειδί είναι να υπάρχει επικοινωνία, να μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας, να προσπαθούμε μαζί να κρατήσουμε την «σπίθα» που μας έφερε μαζί, να αφιερώνει ο ένας χρόνο στον άλλο, να του θυμίζει πόσο τον αγαπάει, να τον χαϊδεύει θαυμάζοντάς τον/την και να μην πτοείται από τις δυσκολίες.

Θ: Εάν ρίχνεις λάδι στην φωτιά παραμένει ζωντανή και όσο ποτίζεις τις γλάστρες τα λουλούδια μεγαλώνουν. Το ίδιο είναι και οι σχέσεις.

Ποιες δυσκολίες, αλλά και ποια πλεονεκτήματα επέφερε στον δεσμό σας η διαφορά ηλικίας;

Χ: Δεν θα έλεγα ότι επέφερε κάτι διαφορετικό. Ο Θοδωρής είναι πάντα έφηβος και ποτέ δεν ένιωσα την διαφορά ηλικία μας, όπως θα μπορούσε να έβλεπε καποιος τρίτος.

Θ:  Πολλές φορές, είχε θετικά πραγματα να πάρεις από αυτή τη διαφορά. Ο ένας έπαιρνε τη νιότη με τους χυμούς της και ο άλλος την πείρα του χρόνου.

Αντέχουν και αγαπούν και επιθυμούν ακόμα ο ένας τον άλλον

Το γεγονός ότι ασχολείστε με εντελώς διαφορετικά πράγματα επαγγελματικά νομίζετε είναι καλό;

Χ: Εξαιρετικά καλό! Δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να με κρατήσει κάποιος κοντά του έαν ήταν του ιδίου χώρου με εμένα. Ως καλλιτέχνης, μου δίνει μια διαφορετική άποψη των πραγμάτων, όχι τόσο τετραγωνισμένη όπως ενδεχομένως η δική μου οπτική.

Η τρέλα του καλλιτεχνη είναι μοναδική, μπορεί να σε τρελάνει, αλλά μπορεί και να σε κάνει να θέλεις να γίνεις ο ίδιος καλλιτέχνης. Δεν βαριέσαι ποτε…και αυτό είναι για μένα μοναδικό.

Θ: Πολλές φορές είχε θετικά πραγματα να πάρεις απο αυτή τη διαφορά. Ο ένας έπαιρνε τη νιότη με τους χυμούς της και ο άλλος την πειρα του χρόνου.

Γιορτάζοντας είκοσι χρόνια μαζί!

Ποιο τραγούδι σου, Θοδωρή, της αφιερώνεις και εσύ, Χριστίνα, με ποιο τραγούδι του μερακλώνεις;

Χ: Είμαι τρελή θαυμάστρια του Θοδωρή. Όχι γιατί είναι ο συντροφός μου, ο άντρας μου, ο φίλος μου, αλλά γιατί όλα του τα τραγούδια έχουν μια ευαισθησία που με αγγίζει πολυ βαθια στην ψυχή μου. Πραγματικά, δεν θα μπορούσα να ξεχωρίσω τι με «μερακλώνει» περισσότερο.

Θ:  Το τραγούδι που της αφιερώνω είναι «Να είχα της γης το χάρτη για να σε ταξιδέψω»…

Ποιο ταξίδι σας ή ποια εκδρομή σας θυμάστε μέχρι σήμερα; Αγαπάτε, γενικώς, τις αποδράσεις;

Χ: Λατρεύω τις αποδράσεις, ο Θοδωρής λίγο λιγότερο. Η πιο όμορφη απόδρασή μας ήταν στην Έδεσσα όπου καταπληκτικοί φίλοι και οικογένεια μας φιλοξένησε και μας ξενάγησε στα πιο υπέροχα μέρη που έχω πάει. Ήταν μοναδικά.

Θ: Οι ωραίες στιγμές που περάσαμε στην Τήνο και το φοβερό ταξίδι στα Γρεβενά, στην Έδεσσα, στο Κρίκελο μες το χειμώνα σε χιονισμένα τοπία.

Πιστεύετε στο «για πάντα μαζί»;

Θ: Πιστεύω. Δεν ξέρω βέβαια πιο είναι το «πάντα» αλλά πιστεύω ότι μια ωραία σχέση μπορεί να διαρκέσει και πέρα από τον χρόνο.

Χ: Μεγάλη κουβέντα… τι σημαίνει για πάντα; Μπορεί για παράδειγμα να χωρίσω με τον Θοδωρή «αύριο» αλλά για μένα θα ειναι «για πάντα μαζί».

Η καρδιά δεν μπορεί να ακολουθεί πάντα την λογική και τον εγκέφαλό μας. Η πραγματική αγάπη δεν πεθαίνει ποτε.

Με ποιον τρόπο άλλαξε, πιστεύετε, ο ένας την ζωή του άλλου;

Θ: Γνωρίζοντας ο ένας καλύτερα τον άλλον, η ζωή γίνεται μία και με τα καλά και τα άσχημα της.

Χ: Ήμουν 21 όταν γνωριστήκαμε και τώρα μετά από 27 χρόνια μαζί νομίζω ότι εχουμε γίνει ένα! Το μόνο που δεν άλλαξε σε εμένα είναι ότι παραμένω αρκετά πιο ώριμη από τον Θοδωρή.

Ποια είναι η λατρεμένη σας κοινή συνήθεια;

Θ: Το ψάρεμα και το ωραίο φαγητό.

Χ: Ψάρεμα!

Ο Θοδωρής και η Χριστίνα ψαρεύουν συχνά μαζί

Ποιο είναι το πιο δύσκολο, το πιο ζόρικο πράγμα, τελικά, με την Αγάπη;

Χ: Όταν αφεθείς στην αγάπη τίποτα δεν είναι δύσκολο. Το μόνο ζόρικο είναι εάν δεν αισθανθείς την πραγματική αγάπη!

Θ: Το να έχει διάρκεια, αλήθεια, σεβασμό και ποιότητα. Εγώ πάντως θα κρατούσα την ίδια Αγάπη και η ζωή συνεχίζεται.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024