Από τις 3 Αυγούστου, οι ταξιδιώτες από αυτές τις δύο χώρες, που διαθέτουν ένα πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού, ένα αρνητικό τεστ ή ένα αποδεικτικό πρόσφατης ασθένειας από την Covid-19, θα μπορούν να εισέλθουν στην Ισπανία, όμως θα πρέπει να τηρούν μια περίοδο αυτό-απομόνωσης

Η Ισπανία θα άρει τους περιορισμούς στις πτήσεις από τη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική, όμως θα επιβάλει δεκαήμερη καραντίνα Covid-19 στους ταξιδιώτες τους από τις 3 Αυγούστου, προβλέπει ένα διάταγμα που δημοσιεύτηκε σήμερα στην εφημερίδα της κυβέρνησης.

Από τις 3 Αυγούστου, οι ταξιδιώτες από αυτές τις δύο χώρες, που διαθέτουν ένα πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού, ένα αρνητικό τεστ ή ένα αποδεικτικό πρόσφατης ασθένειας από την Covid-19, θα μπορούν να εισέλθουν στην Ισπανία, όμως θα πρέπει να τηρούν μια περίοδο αυτό-απομόνωσης.

Αν και δεν υπόκεινται πλέον σε τόσο αυστηρούς περιορισμούς, σε σύγκριση με κάποιους μήνες πριν, αυτές οι δύο χώρες συνεχίζουν να κατατάσσονται στις χώρες «υψηλού κινδύνου», διευκρινίζεται σε άρθρο του διατάγματος.

Επομένως, προστίθενται στον κατάλογο των χωρών για τις οποίες προβλέπεται καραντίνα από τις 27 Ιουλίου, στον οποίο βρίσκονται η Αργεντινή, η Κολομβία, η Βολιβία και η Ναμίμπια.

Από τον Φεβρουάριο, η Ισπανία απαγόρευε τις αφίξεις από τη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική, με εξαίρεση του Ισπανούς υπήκοους και τους υπήκοους Ανδόρρας, τους ξένους πολίτες που διέμεναν στην Ισπανία και στην Ανδόρρα ή ακόμη τους επιβάτες διεθνούς διαμετακόμισης προς μια χώρα εκτός της ζώνης Σένγκεν με στάση μικρότερη των 24 ωρών (υποχρεούνταν να παραμείνουν στο αεροδρόμιο).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr