Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στο δρόμο που χάραξε ο «χρυσός» Ντούσκος – Πού περιμένει μετάλλιο η Ελλάδα

Στο δρόμο που χάραξε ο «χρυσός» Ντούσκος – Πού περιμένει μετάλλιο η Ελλάδα

Ο Στέφανος Ντούσκος έκανε την αρχή και έφερε το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στο Τόκιο

Οι Ολυμπιακοί αγώνες του Τόκιο βρίσκονται στην 7η ημέρα τους, με την Ελλάδα να πανηγυρίζει το πρώτο της μετάλλιο στην κωπηλασία, μετά την ανεπανάληπτη εμφάνιση του Στέφανου Ντούσκου.

Ο έλληνας κωπηλάτης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μονό σκιφ των ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο κάνοντας μάλιστα νέο ολυμπιακό ρεκόρ, έγραψε ιστορία και έκανε την αρχή για την Ελλάδα στην Ιαπωνία.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες όμως για την Ελλάδα ξεκινούν σήμερα πιο δυνατά, αφού ρίχνονται οι αθλητές μας στη μάχη του στίβου, με αρκετές συμμετοχές να διεκδικούν θέση στο βάθρο.

Εκτός αυτού όμως, οι έλληνες αθλητές έχουν ελπίδες και σε άλλα αγωνίσματα με πρώτο και καλύτερο φυσικά τον Λευτέρη Πετρούνια, που είναι φαβορί για μετάλλιο.

Κρίκοι, ποδηλασία, στίβος, πόλο και πάλη είναι τα αθλήματα των οποίων οι εκπρόσωποι έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να βρεθούν εντός της ζώνης των μεταλλίων.

Με αφορμή τη μαγική κούρσα του Στέφανου Ντούσκου στο μονό σκιφ της κωπηλασίας και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, ιδού οι υπόλοιποι έλληνες αθλητές που έχουν ελπίδες για βάθρο στο Τόκιο.

Πετρούνιας και Τεντόγλου τα μεγάλα φαβορί

Δεν τον λένε τυχαία άρχοντα των κρίκων. Ο Λευτέρης Πετρούνιας, στον αγώνα που δεν έδειξε η ΕΡΤ, κατέκτησε την πρώτη θέση με 15.833 και έδειξε ότι είναι ακόμα κυρίαρχος. Παρά τον τραυματισμό του λίγο πριν από την έναρξη των αγώνων τα πήγε εξαιρετικά, με τίποτα να μη φαίνεται ικανό να τον σταματήσει, αφού υποσχέθηκε να παρουσιάσει κάτι ακόμα καλύτερο στις 2 Αυγούστου. Υπάρχουν καλοί αντίπαλοι όπως ο Ζανέτι κι ο Ναγκόρνι, όμως ο χρυσός ολυμπιονίκης του Ρίο το 2016 είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρώτη θέση και την παραμονή στο θρόνο.

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ίσως ο αθλητής που βρίσκεται στην καλύτερη φάση από όλους στο 2021. Πρωταθλητής Ευρώπης στο άλμα εις μήκος, με την καλύτερη επίδοση του κόσμου για φέτος στα 8.60 μέτρα. Από μικρή ηλικία υπήρχαν αποθεωτικά σχόλια για εκείνον. Ο θρύλος του αθλήματος Ρόμπερτ Εμιγιάν, από την Αρμενία, είχε πει ότι «θα αφήσει εποχή» πριν καν συμπληρώσει τα 17. Το ρεκόρ του Αρμένιου είναι 8.86 μέτρα και το ιπτάμενο παιδί του ελληνικού στίβου ίσως καταφέρει να το αγγίξει. Στο Τόκιο θα βρεθεί χωρίς την κοπέλα του, στην οποία δίνει μερίδιο ευθύνης των μεγάλων επιδόσεων με τις φωνές τις, όμως ακόμα κι έτσι μπορεί να τα καταφέρει.

Έτοιμοι για το βάθρο

Η Κατερίνα Στεφανίδη στη Βραζιλία κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό, σε μια επική μονομαχία με τη Σάντι Μόρις. Στο Τόκιο επιστρέφει σε λίγο αλλαγμένο τοπίο. Η ίδια παραμένει ψηλά, όμως έχει πολύ περισσότερο ανταγωνισμό στο, δρόμο για την κορυφή. Αυτό βέβαια για μια αθλήτρια όπως εκείνη που ζει κι αναπνέει για μεγάλους αγώνες με υψηλή ένταση, μπορεί να αποδειχθεί καλό, αφού πάντα την κρίσιμη ώρα ανεβάζει την απόδοσή της.

Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής αγωνίζονται στα 470 στην ιστιοπλοΐα. Το ελληνικό πλήρωμα έχει να αντιμετωπίσει αξιόλογους αντιπάλους, όπως οι Σουηδοί, οι Αυστραλοί, οι Βρετανοί, οι Γάλλοι. Μέχρι στιγμής, έπειτα από τέσσερις ιστιοδρομίες καταλαμβάνουν την τέταρτη θέση στη γενική κατάταξη, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα είναι στο κόλπο των μεταλλίων.

Τα… ισχυρά αουτσάιντερ

Χρήστος Βολικάκης. Ο 33χρονος Βολιώτης αποτελεί έναν από τους κορυφαίους ποδηλάτες πίστας παγκοσμίως. Αυτή πρόκειται να είναι η τέταρτη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το Πεκίνο, το Λονδίνο και το Ρίο. Στην Ολυμπιάδα του 2012 κατέκτησε την 9η θέση, η οποία είναι και η κορυφαία μέχρι στιγμής στην καριέρα του.

Κριστιάν Γκολομέεβ. Γεννηθείς στη Βουλγαρία, ο 28χρονος έλληνας κολυμβητής αποτελεί μια μεγάλη ελπίδα για την πατρίδα μας στο χώρο της πισίνας. Αυτή θα είναι η τρίτη του παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιάσει σημαντική βελτίωση στους χρόνους του και στόχος του είναι ο τελικός της 1ης Αυγούστου θέτοντας ψηλά τον πήχη για το 50 μ. ελεύθερο.

Η 29χρονη Μαρία Πρεβολαράκη είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η χώρα μας στο αγώνισμα της πάλης. Μετά το 2012 και το 2016, φιλοδοξεί στην τρίτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες να βρεθεί στο βάθρο στην κατηγορία των 53 κιλών. Πιο πρόσφατες διακρίσεις της είναι το ασημένιο μετάλλιο στο φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2020.

Βούλα Παπαχρήστου. Η 32χρονη ελληνίδα πρωταθλήτρια στο τριπλούν ετοιμάζεται για τη δεύτερη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς μετά το 2016 και την 8η θέση στη διοργάνωση του Ρίο. Στο φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πολωνίας κατετάγη 5η και τα ξημερώματα της Παρασκευής ξεκινά τις υποχρεώσεις της στη διοργάνωση του Τόκιο.

Εθνική πόλο: Μια κατηγορία μόνη της

Το πόλο είναι το πιο επιτυχημένο άθλημα σε ομαδικό επίπεδο στους Ολυμπιακούς Αγώνες με 15 συμμετοχές. Η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών βρίσκεται στο Τόκιο ως ένα από τα πλέον δυνατά ονόματα του τουρνουά.

Αυτό το απέδειξε με τη σπουδαία νίκη επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ουγγαρίας αλλά και την ισοπαλία κόντρα στην πρωταθλήτρια κόσμου Ιταλία. Με τη νίκη απέναντι στην Ιαπωνία, η Ελλάδα εξασφάλισε μια θέση στα προημιτελικά και φιλοδοξεί να φθάσει όσο πιο μακριά γίνεται, έχοντας όλα τα φόντα για να βρεθεί τουλάχιστον μέχρι τη ζώνη των μεταλλίων.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024