Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λιβάνιος για καύσωνα: Να αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις

Λιβάνιος για καύσωνα: Να αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις

Έκκληση στους ιδιοκτήτες κατοικιδίων να τα βγάζουν βόλτα σε ώρα που δεν έχει ζέστη και να αφήνουν και νερό για τα αδέσποτα

Έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις ενόψει του νέου κύματος καύσωνα απήυθυνε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θοδωρής Λιβάνιος, μετά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά για τον καύσωνα που σαρώνει τη χώρα.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, επισήμανε ότι δόθηκαν επιπλέον οδηγίες στους δήμους της χώρας να μεριμνήσουν για τη φιλοξενία των άστεγων συμπολιτών σε κλιματιζόμενους χώρους προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον καύσωνα. Ακόμη, όπως ανακοίνωσε, δόθηκαν επίσης οδηγίες προκειμένου κρίσιμες διαδικασίες για την λειτουργία των πόλεων όπως είναι η αποκομιδή των απορριμμάτων να γίνεται σε ώρες που το θερμικό φορτίο είναι χαμηλό, κατά προτίμηση βραδινές ώρες.

«Παρακαλούμε πολύ τους ιδιοκτήτες των ζώων συντροφιάς να μεριμνούν για τη βόλτα των κατοικιδίων ώρες που δεν υπάρχει αυξημένος καύσωνας και αν είναι δυνατόν να τοποθετούν μικρά κουτιά με νερό προκειμένου να δροσίζονται. Οι ιδιοκτήτες των παραγωγικών ζώων να μεριμνούν για την φύλαξη των ζώων τους σε σκιερό περιβάλλον και να φροντίζουν να ανανεώνουν τακτικά το νερό τους», επισήμανε.

Σχετικά με τα κέντρα και τις μεταναστευτικές δομές, ο κ. Λιβάνιος είπε ότι το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου δίνει οδηγίες σε όλα τα κέντρα, σε όλες τις μεταναστευτικές δομές προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των φιλοξενούμενων εκεί συνανθρώπων μας, ώστε να αντιμετωπίσουν κι αυτοί αποτελεσματικά τον καύσωνα.

«Θα είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με όλα τα συναρμόδια υπουργεία προκειμένου να υπάρχει πλήρης επιφυλακή για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα τα οποία ενδεχομένως να προκύψουν», υπογράμμισε και απηύθυνε έκκληση στους συμπολίτες μας «να αποφεύγουν και τις περιττές μετακινήσεις εν μέσω καύσωνα αλλά και τις άσκοπες εργασίες που μπορεί να προκαλέσουν οποιαδήποτε πυρκαγιά τόσο κατά τη διάρκεια του καύσωνα όσο και τις επόμενες ημέρες όπου λόγω της ξηρασίας θα είναι πολύ επικίνδυνη η εμφάνιση πυρκαγιών».

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024