Η Ε' κατασκήνωση του δήμου Μαραθώνος που φιλοξενεί και κατασκηνωτές άτομα με αναπηρίες εκκενώθηκε σε χρόνο ρεκόρ εξαιτίας ακραίων φυσικών φαινομένων. Όλα αυτά κατά τη διάρκεια άσκησης ετοιμότητας που πραγματοποιήθηκε με σκοπό την σωστή προετοιμασία σε περίπτωση πραγματικής ανάγκης. Ασκήσεις που κάθε δήμος οφείλει να κάνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα αλλά που ελάχιστοι πραγματοποιούν.

Την Τετάρτη 28.7.2021 ώρα  13.00  στην Ε. Κατασκήνωση του Δήμου Μαραθώνος στον Άγιο Ανδρέα που αυτήν την στιγμή φιλοξενεί  κατασκηνωτές ΑΜΕΑ, διοργανώθηκε από την Πολιτική Προστασία άσκηση ετοιμότητας – εκκένωσης της κατασκήνωσης – Οργανωμένης Απομάκρυνσης Κατασκηνωτών .

Οι ασκήσεις πολιτικής προστασίας αποτελούν σημαντικό μέρος της προετοιμασίας του δυναμικού της  Πολιτικής Προστασίας  που σκοπό  έχουν τον έλεγχο και την βελτίωση του σχεδιασμού της , την εκπαίδευση του προσωπικού της , την βελτίωση των δυνατοτήτων απόκρισης των φορέων πολιτικής προστασίας μέσω του εντοπισμού και της κάλυψης κενών και ελλείψεων που θα αναδειχθούν κατά την πραγματοποίηση της άσκησης.

Στην άσκηση συμμετείχαν 210 (κατασκηνωτές  και προσωπικό της κατασκήνωσης), ο εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος  Μαραθώνος Υ/Α Μπακόπουλος Βασίλειος , ο κ. Ζουρνής Γεώργιος  εκπρόσωπος της ΠΟΣΓΚΑμεΑ,  εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών  Ν. Βουτζά –ΠΥΣΕΘ  και προσωπικό των υπηρεσιών του Δήμου που εμπλέκονται ενεργά βάσει του σχεδιασμού του ,σε δράσεις Πολιτικής Προστασίας αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Χρειάστηκαν  συνολικά 7 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα για να πραγματοποιηθεί η απομάκρυνση των κατασκηνωτών και να εκκενωθεί η κατασκήνωση. Σημαντική είναι η προετοιμασία που έγινε από τον αρχηγό  της κατασκήνωσης κ. Σπυρίδωνα Βώση .

Καθημερινή επίσης παρουσία υπάρχει στην κατασκήνωση από τον διοικητή της ομάδας πυρασφάλειας Ν. Μάκρης κ. Γ. Μιχαήλ.

Όλοι όσοι συμμετείχαν στην άσκηση ακολούθησαν με ακρίβεια τον υπάρχοντα σχεδιασμό για αυτό και τα αποτελέσματα της άσκησης ήταν περισσότερο από ικανοποιητικά, σύμφωνα με τους ιθύνοντες.

Η άσκηση εστίασε σε θέματα κατανομής ρόλων και αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών του Δήμου με στόχο την επαύξηση της διαλειτουργικότητας και συνεργασίας όλων των οργανικών μονάδων του Δήμου στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου στην αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση καταστροφικών φαινομένων. ( πυρκαγιά –σεισμός).

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr