Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σπουδές στο εξωτερικό: 4+1 λόγοι που θα πρέπει να τις ζήσετε

Σπουδές στο εξωτερικό: 4+1 λόγοι που θα πρέπει να τις ζήσετε

Εκμεταλλευτείτε μια κορυφαία εκπαιδευτική ευκαιρία και μια πολύτιμη εμπειρία ζωής

Γνώσεις, εμπειρίες, δημιουργία ενός κύκλου από ανθρώπους που μοιράζονται μαζί σας περισσότερα κοινά από όσα μπορούσατε να φανταστείτε – χωρίς παράλληλα να σας μοιάζουν έστω κι ελάχιστα. Η φοιτητική ζωή έχει αμέτρητους τρόπους να σας εξελίσσει, τόσο ακαδημαϊκά όσο και ως προσωπικότητες. Και αν περάσετε κάποιο διάστημα σπουδάζοντας στο εξωτερικό θα δείτε όλα αυτά τα στοιχεία να απογειώνονται – ενώ παράλληλα δημιουργείτε ακόμη περισσότερες ευκαιρίες για τη μελλοντική σας επαγγελματική αποκατάσταση.

Καταργώντας τα σύνορα στην εκπαίδευση

Ακόμη κι αν ήδη σπουδάζετε σε ένα πανεπιστήμιο ή κολλέγιο υψηλότατων προδιαγραφών, η επαφή σας με ένα άλλο κορυφαίο ίδρυμα, αλλά και το ίδιο το εκπαιδευτικό σύστημα μιας άλλης χώρας, μόνο να διευρύνει τους ορίζοντές σας μπορεί. Και φυσικά, μπορεί να σας δείξει ποιο είναι το καταλληλότερο μεταπτυχιακό πρόγραμμα για εσάς, αλλά και ποια χαρακτηριστικά έχει το ακαδημαϊκό περιβάλλον που σας ταιριάζει.

Ταξίδι προς την ενηλικίωση

Δεν έχει σημασία αν ήδη ζείτε μόνος ή μόνη σας. Η καθημερινότητα σε μια ξένη χώρα είναι ένα απολύτως καινούργιο τεστ για την αυτονομία σας. Μέσα από αυτό θα μάθετε καλύτερα τα όριά σας, τον εαυτό σας και τις δυνατότητές σας. Και θα επιστρέψετε πιο δυνατοί, δημιουργικοί και ευέλικτοι.

Η φυλή των φίλων

Αν θέλετε να δείτε τα στερεότυπα για τις διαφορετικές εθνότητες και φυλές να καταρρίπτονται σε μια στιγμή, δεν έχετε παρά να επιδιώξετε να ζήσετε στο εξωτερικό. Γνωρίζοντας άλλες κουλτούρες και πολιτισμούς, κάνοντας φίλους από μέρη που λίγο πριν ίσως αδυνατούσατε να τοποθετήσετε στον χάρτη, θα διαπιστώσετε πως η σκέψη σας διευρύνεται, γίνεστε πιο προσαρμοστικοί και ευέλικτοι και σταδιακά μετατρέπεστε σε «πολίτες του κόσμου».

Από τη χαρά στην εργασία

Τα κέρδη σας, όμως, δεν σταματούν στην ακαδημαϊκή εξέλιξη και την προσωπική ανάπτυξη: Η εμπειρία των σπουδών στο εξωτερικό θα αποδειχθεί και μια πολύτιμη γραμμή στο βιογραφικό σας. Μέσα από αυτή, οι μελλοντικοί εργοδότες σας δεν θα δουν μόνο ότι έχετε φοιτήσει για κάποιο διάστημα σε ένα σημαντικό εκπαιδευτικό ίδρυμα του εξωτερικού, αλλά και ότι έχετε την ικανότητα και τη δύναμη να προσαρμόζεστε σε εντελώς νέες συνθήκες.

Μια πολύτιμη ευκαιρία

Το καλύτερο σε όλα αυτά είναι πως δεν απαιτείται να αναλάβετε το ρίσκο – και το κόστος – ενός πλήρους προπτυχιακού προγράμματος στο εξωτερικό. Προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών και σπουδαστών σάς επιτρέπουν να απολαύσετε όλα τα παραπάνω οφέλη για ορισμένο διάστημα, επιστρέφοντας έπειτα πλουσιότεροι στη βάση σας.

Για παράδειγμα, το Study Abroad Program του Deree – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος  δίνει στους φοιτητές την ευκαιρία να σπουδάσουν για ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο, τετράμηνο, μήνα ή ακόμη και για ένα ολόκληρο ακαδημαϊκό έτος σε κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού, στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία, με τα δίδακτρα του Deree ή/και κερδίζοντας κάποια υποτροφία.

Ανάμεσα στα περισσότερα από 65 πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο με τα οποία έχει αναπτύξει συνεργασία το Deree συγκαταλέγονται εμβληματικά ιδρύματα, όπως το Cornell University School of Hotel Administration της Νέας Υόρκης – το καλύτερο πανεπιστήμιο στον κόσμο για τον τουριστικό τομέα – το Emory Goizueta Business School, αλλά και το πανεπιστήμιο Stanford, ενώ κάθε φοιτητής του Deree μπορεί να λάβει μέρος στο πρόγραμμα ανεξάρτητα από το major ή το minor του.

Έτσι, έχει τη δυνατότητα να απολαύσει την εμπειρία ενός ακόμη κορυφαίου ακαδημαϊκού ιδρύματος, χωρίς να επωμιστεί και το δυσβάσταχτο κόστος των πανεπιστημίων αυτών.

Πρόκειται για μια κίνηση που εντάσσεται στη φιλοσοφία «Futureproof» του Deree, δηλαδή τη στρατηγική ιδέα πως οι μαθητές και οι απόφοιτοί του θα πρέπει να είναι θωρακισμένοι με όλα τα απαραίτητα γνωστικά, πνευματικά και ψυχολογικά εφόδια ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν επιτυχώς σε κάθε πιθανό μέλλον, κατακτώντας οποιονδήποτε στόχο θέτουν.

Μπορείτε να δείτε την αναλυτική λίστα των συνεργαζόμενων πανεπιστημίων του Study Abroad Program εδώ και να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα εδώ.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024