Να σημειωθεί πως σε περίπτωση άρνησης των εκπαιδευτικών να προσκομίσουν στο σχολείο από το φθινόπωρο πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση νόσησης, είτε αρνητικό rapid ή PCR τεστ, θα έχουν αυστηρές ποινές οι οποίες θα φτάνουν μέχρι την αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών

Τις τελικές αποφάσεις για το πως θα μπαίνουν από Σεπτέμβριο στις σχολικές τάξεις οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί αναμένεται να ανακοινώσει την ερχόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ΣΚΑΙ οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να προσκομίζουν στο σχολείο δυο αρνητικά εργαστηριακά τεστ, εκ των οποίων τουλάχιστον το ένα θα το πληρώνουν από την τσέπη τους, ενώ το δεύτερο μελετάται το ενδεχόμενο να το αγοράζουν σε τιμές κόστους.

Να σημειωθεί πως σε περίπτωση άρνησης των εκπαιδευτικών να προσκομίσουν στο σχολείο από το φθινόπωρο πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση νόσησης, είτε αρνητικό rapid ή PCR τεστ, θα έχουν αυστηρές ποινές που θα φτάνουν μέχρι την αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών.

Αυτό περιλαμβάνει η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε στη Βουλή, με στόχο να αναχαιτιστεί ο κοροναϊός πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Η τροπολογία προβλέπει αναστολή καθηκόντων χωρίς αποδοχές και η μη προσμέτρηση του χρόνου της αναστολή στο χρόνο υπηρεσίας. Η άρση της αναστολής θα γίνεται με την προσκόμιση του απαραίτητου πιστοποιητικού ή αρνητικού διαγωνιστικού τεστ.

Τέλος, για τους προσωρινούς αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς προβλέπεται ότι δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία.

Δείτε αναλυτικά:

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr