Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δανάη Μπάρκα: Τα πρώτα βήματα στην υποκριτική και το ταλέντο στο τραγούδι

Δανάη Μπάρκα: Τα πρώτα βήματα στην υποκριτική και το ταλέντο στο τραγούδι

Η πρωτοεμφανιζόμενη παρουσιάστρια έχει μικρή, αλλά σημαντική εμπειρία στην υποκριτική, ενώ τραγουδά υπέροχα

Η Δανάη Μπάρκα παρακολούθησε για ένα χρόνο μαθήματα υποκριτικής στην δραματική σχολή του Θεάτρου «Εμπρός».

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα φωνητικής και ορθοφωνίας, ενώ το 2013 ξεκίνησε να φοιτά στην δραματική σχολή του Νεοελληνικού θεάτρου Γ. Αρμένης. Το 2015 συμμετείχε στην παράσταση «Ούτε γάτα ούτε ζημιά» στο θέατρο Λαμπέτη.

Από την αφίσα της παράστασης «Ούτε Γάτα, ούτε ζημιά»

Έχει επίσης εργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτη και μουσική επιμελήτρια στην παράσταση «Αναμείνατε στο ακουστικό σας».

Το 2016 ξεκίνησε την επαγγελματική την πορεία της στο θέατρο με την παράσταση «Έπεσε Νέκρα» στο θέατρο Αποθήκη, ενώ την ίδια σεζόν έπαιξε και στην παράσταση «Νίκη». Το καλοκαίρι του 2017 έκανε περιοδεια με την παράσταση «Λυσιστράτη» Το 2018 ενσάρκωσε την «Ουρανία» τον μονόλογο του Γεράσιμου Ευαγγελάτου, ενώ επιπλέον διετέλεσε χρέη αφηγήτριας στις «Μάγισσες της Σμύρνης» στο θέατρο Παλλάς.

Μαρία Κωνσταντάκη, Γιούλικα Σκαφιδά και Δανάη Μπάρκα στο ‘Έπεσε Νέκρα»

Η Δανάη, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και απαντώντας σε ερώτηση από follower της, αν θα τη δούμε σύντομα στην τηλεόραση σε κάποια σειρά, είχε αποκαλύψει πως στο παρελθόν έχει κάνει ένα μικρό πέρασμα από το “Είσαι το ταίρι μου”, τη σειρά που ανέδειξε τη μητέρα της.

Η Δανάη Μπάρκα συμμετείχε σε μία σκηνή της εν λόγω σειράς, όπου ενσάρκωσε τη μητέρα της, Βίκυ Σταυροπούλου, σε παιδική ηλικία.

Θυμάστε την επική σκηνή;

Πώς είναι δυνατόν ένα παιδί που μεγάλωσε μέσα σε μια καλλιτεχνική οικογένεια να μείνει ανεπηρέαστο; Θέατρα, πρεμιέρες, τηλεόραση, φίλοι και φίλες ηθοποιοί παντού…

Η Δανάη ανάμεσα στην μητέρα της και τον οικογενειακό τους φίλο Χρήστο Χατζηπαναγιώτη από την παράσταση «Τα Ρούχα του βασιλιά»

«Πάντα θα δέχομαι αμφισβήτηση και πάντα θα υπάρχει το «κόρη Βίκυς». Και είμαι υπερήφανη που είμαι η κόρη ενός τέτοιου ανθρώπου. Κι εγώ πάντα θα προσπαθώ να δείχνω ότι δεν υπάρχω χάρη στη μαμά μου, αλλά γιατί ένας άνθρωπος με μεγάλωσε ωραία και με έκανε να μάθω να κυνηγάω τα όνειρά μου. Κι αυτά ήταν η ανάγκη μου, να ασχοληθώ με την τέχνη. Ευτυχώς όλα πάνε όπως τα ονειρεύτηκα κι εγώ προσπαθώ, όχι για τους άλλους, για εμένα, να δείχνω πόσο αγαπάω αυτό που κάνω», έχει δηλώσει η Δανάη Μπάρκα στο Ladylike.

Η Δανάη Μπάρκα έχει μια υπέροχη φωνή.

Την έχετε ακούσει, αλήθεια, να τραγουδάει; Αν όχι, μπορείτε να την απολαύσετε στο παρακάτω βίντεο, ένα από τα αρκετά που κυκλοφορούν στο Youtube. Πρόκειται για μια σειρά τραγουδιών που ηχογραφήθηκαν για την παράσταση «Τα Ρούχα του Βασιλιά», σε στίχους Παρασκευά Καρασούλου και μουσική Μιχάλη Καλογεράκη.

Πριν ενάμιση χρόνο, περίπου, η ταλαντούχα Δανάη είχα δώσει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία στο TedX που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Αφηγήθηκε ιστορίες σχετικές με το θέατρο και την ενασχόληση με την υποκριτική τέχνη, η οποία απαιτεί πολλά καντάρια αλήθειας.

«Το θέατρο νιώθω πως εκπαιδεύει την ειαίσθητη πλευρά μας», είπε κάποια στιγμή χαρακτηριστικά.

Sports in

Παναιτωλικός – Ατρόμητος 1-0: Κλείδωσε την παραμονή με «υπογραφή» Ταμπίτζε (vid)

Ο Νταμπίτζε «λύτρωσε« τον Παναιτωλικό κόντρα στον Ατρόμητο (1-0), και σε συνδυασμό με την ήττα της Κηφισιάς από τον ΠΑΣ Γιάννινα, οι Αγρινιώτες εξασφάλισαν την παραμονή τους στην Super League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024