Ο διευθύνων σύμβουλος της Google ανακοίνωσε σήμερα ότι η εταιρεία αναβάλλει την επιστροφή των εργαζομένων στους φυσικούς χώρους εργασίας τους έως την 18η Οκτωβρίου, λόγω της τελευταίας έξαρσης κρουσμάτων κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο.

Στο email που έστειλε στους εργαζόμενους ο Sundar Pichai αναφέρεται επίσης ότι η εταιρεία θα απαιτεί και πιστοποιητικό εμβολιασμού από όποιον επιστρέφει στο γραφείο του, μέτρο που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται τις επόμενες εβδομάδες από τα γραφεία της εταιρείας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το ενημερωτικό σημείωμα του Pichai αντιπροσωπεύει τη δεύτερη αναβολή επιστροφής των πάνω από 130.000 εργαζομένων της Google στους χώρους εργασίας, λόγω της πανδημίας. Τον περασμένο Δεκέμβριο η εταιρεία είχε αναβάλλει την επιστροφή για την 1η Σεπτεμβρίου, ημερομηνία μετά από την οποία οι εργαζόμενοι θα έπρεπε να εμφανίζονται στην εργασία τους τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σημείωμα της τελευταίας αναβολής ο Pichai αναφέρει ότι η Google θα παρακολουθεί προσεκτικά όλα τα δεδομένα και θα ενημερώσει σχετικά τους εργαζόμενους τουλάχιστον 30 ημέρες πριν από την όποια αλλαγή αποφασιστεί στα πλάνα επιστροφής. Επίσης, τονίζεται ότι οι εργαζόμενοι κάτω από «ειδικές περιστάσεις» θα μπορούν να αιτηθούν για τηλεργασία, για το υπόλοιπο του χρόνου.

Στις αρχές του μήνα, η Apple επίσης ανέβαλλε την επιστροφή των εργαζομένων της στα γραφεία τους, επίσης έως τον Οκτώβριο, ενώ η Πολιτεία της Καλιφόρνια αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε ότι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να εμφανίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού από τις 2 Αυγούστου. Μάλιστα, ο Πρόεδρος Μπάιντεν, σύμφωνα με το CNBC, αναμένεται να προβεί σε ανάλογες ανακοινώσεις και για τους υπαλλήλους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr