Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημοτικά γήπεδα για Όσκαρ και...βατόμουρα

Δημοτικά γήπεδα για Όσκαρ και…βατόμουρα

Οι δημοτικοί αθλητικοί χώροι άθλησης είναι αναγκαίο να καλύπτουν τις ανάγκες των δημοτών και να βρίσκονται σε άριστη κατάσταση. Διότι ανήκουν στους δήμους. Και οι δήμοι λαμβάνουν κρατική ενίσχυση (κεντρικοί αυτοτελείς πόροι) αλλά έχουν και έσοδα από δημοτικά τέλη και άλλα. Άρα καμία δικαιολογία.

Πριν λίγες ημέρες στο δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης παραδόθηκε προς χρήση πλήρως ανακατασκευασμένο και ανακαινισμένο το γήπεδο μπάσκετ που βρίσκεται κατά μήκος της Λεωφόρου Δενδροποτάμου στη Μενεμένη. Δωρεάν άθληση σε έναν προσεγμένο χώρο.

Στον ίδιο δήμο το δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου είναι σε εξαιρετική κατάσταση αφού η συντήρηση του αποτελεί προτεραιότητα.

Στο δήμο Ιλίου τώρα, συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης και ανακατασκευών σε γήπεδα και αθλητικούς χώρους, προκειμένου να είναι πανέτοιμοι προς χρήση από αθλητές και σωματεία τη νέα αθλητική χρονιά.

Ήδη τοποθετήθηκε νέος τάπητας στα γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ επί της οδού Μεσολογγίου ενώ σε λίγες ημέρες θα παραδοθούν, με ολοκαίνουριο συνθετικό χλοοτάπητα, τα δύο γήπεδα ποδοσφαίρου στο Αθλητικό Κέντρο Ραδιοφωνίας και το 5Χ5 στη λεωφόρο Φυλής. Σημειώνεται ότι, για λόγους ασφαλείας, τα γήπεδα παραμένουν κλειστά μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών.

«Τα οφέλη από τον Αθλητισμό είναι πολλαπλά. Μας διδάσκει τις αξίες της πειθαρχίας, του σεβασμού και της ευγενούς άμιλλας. Σε αυτό το πνεύμα, στηρίζουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και εργαζόμαστε για την ανάπτυξη των Ακαδημιών, σε συνεργασία με αθλητικούς Συλλόγους και Σωματεία της πόλης μας, με στόχο να προσφέρουμε στα παιδιά δημιουργική διέξοδο, ώστε να μείνουν μακριά από κινδύνους που ελλοχεύουν.

Ο Αθλητισμός είναι ο ιδανικός τομέας για κοινωνικοποίηση, εκπαίδευση και αυτοπεποίθηση, όπου μαθαίνουν να επικοινωνούν ισότιμα και να αγωνίζονται για έναν κοινό στόχο. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να διατηρούμε τις αθλητικές μας εγκαταστάσεις σε άριστη κατάσταση και τα παιδιά μας να αθλούνται σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας και προστασίας». Αυτές είναι δηλώσεις του δημάρχου Νίκου Ζενέτου για το πως αντιλαμβάνεται τον αθλητισμό.

Δυστυχώς όμως δεν είναι όλα ρόδινα για τους δημοτικούς αθλητικούς χώρους της χώρας. Για παράδειγμα βλέπουμε κάποιες εικόνες του δημοτικού γυμναστηρίου που βρίσκεται στο δήμο Βριλησσίων και μακάρι να έχει αλλάξει κάτι στο μεταξύ. Προφανώς η δουλειά κάθε δημοτικής αρχής δεν είναι εύκολη και το έχουμε επισημάνει πολλές φορές. Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες είναι επίσης χρονοβόρες μέχρι να ξεκινήσουν κάποια έργα. Όμως, οι αθλητικοί χώροι πρέπει να είναι σε άψογη κατάσταση διότι εκεί χτυπάει η καρδιά της νεολαίας και είναι υποχρέωση των θεσμών να δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες άθλησης ώστε να προσελκύουν όλο και περισσότερους δημότες.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024