Άδωνις Γεωργιάδης: Κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει κανένα μέτρο
Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για τα ενδεχόμενα μέτρα στο εμπόριο και την εστίαση.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για τα μέτρα που ίσως χρειαστεί να παρθούν το επόμενο διάστημα, μην αποκλείοντας καμιά απόφαση αφού δεν μπορούν να γίνουν μακροπρόθεσμες προβλέψεις για την πορεία του κοροναϊού.
«Δεν υπάρχει ενδεχόμενο για click away για τους ανεμβολίαστους», δήλωσε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» ο υπουργός Ανάπτυξης, επισημαίνοντας, όμως, ότι, «δεν μπορεί κανείς να προβλέψει τι θα γίνει τον χειμώνα» οπότε, όπως είπε, «δεν μπορώ να το αποκλείσω».
«Το λιανικό εμπόριο έχει τηρήσει τα μέτρα, είσαι με μάσκα, στο εστιατόριο τη βγάζεις», διαχώρισε τις δύο επιχειρηματικές κατηγορίες ο Άδωνις Γεωργιάδης και σημείωσε πως «ως προς την υποχρεωτικότητα δεν έχω ακούσει τίποτα για το λιανικό εμπόριο, ούτε για τον έμπορο ούτε για τον εργαζόμενο. Η εστίαση είναι άλλο πράγμα».
Ο υπουργός εκτίμησε, ωστόσο ότι, αυτήν τη στιγμή για να δουλέψει κανείς στην εστίαση θα πρέπει να έχει κάνει μια σειρά εμβολίων, οπότε «το να προσθέσεις στα υποχρεωτικά εμβόλια ακόμα ένα, δεν είναι και τόσο βαρύ». Αναφορικά με τον τουρισμό είπε πως ως υπουργός Ανάπτυξης έχει «πολύ μεγάλη αγωνία να πιάσουμε τους στόχους του τουρισμού». «Μέχρι σήμερα είμαστε πολύ πάνω από τους στόχους μας. Σχεδόν 50% πάνω από το στόχο που είχαμε θέσει (40% του 2019)», τόνισε.
Η κατάσταση στη Μύκονο
Ειδικά για τη Μύκονο, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως είναι «πάνω από το 2019 και με υψηλότερες τιμές», εξηγώντας ότι «τα μέτρα είχαν επίδραση σε ορισμένες κρατήσεις σε βίλες. Δεν ήταν αρνητική η επίδραση, αφού δεν έγιναν τα πάρτι, άρα απέδωσαν τα μέτρα» και τόνισε ότι «η κακή εικόνα της Μυκόνου δεν έθεσε σε κίνδυνο τη Μύκονο, αλλά τον τουρισμό στην Ελλάδα κι επειδή ενδιαφερόμαστε για όλη τη χώρα πήραμε μέτρα». «Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει κανένα μέτρο, αν δεν τηρούνται τα μέτρα και τίθεται σε κίνδυνο η οικονομία», υπογράμμισε και αναφέρθηκε στους συνεχείς ελέγχους που χθες απέδωσαν «450 παραβάσεις, 50 λουκέτα και 13 συλλήψεις».
Χαρακτήρισε «ασυνείδητο, ανεύθυνο κι επικίνδυνο» αυτόν που βάζει όρθιους να χορεύουν αγκαλιασμένοι μέσα στο μαγαζί του εν μέσω πανδημίας. Τέλος, κληθείς να απαντήσει ή να απολογηθεί για τη λάθος προφορά του ονόματος του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο παρελθόν είπε πως «συγγνώμη πρέπει να μου ζητήσουν αυτοί που με βρίζουν δύο χρόνια επειδή έκανα σαρδάμ, για το οποίο είχα ζητήσει συγγνώμη στην ίδια εκπομπή την ίδια ώρα».
- Γεραπετρίτης: Βλέπει «νίκες» στην εξωτερική πολιτική – Τι είπε για F 35 και casus belli
- Πώς αντέδρασε ο προπονητής της Νορβηγίας για τη spider-cam: «Η μπάλα πέφτει ευθεία από τον ουρανό» (vid)
- Άτυπη οικονομία: Εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα και προστασία – Πρωτιά της Ελλάδας
- Γιατί η Σοσάνα Ζούμποφ θεωρεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί τη δημοκρατία;
- Ασπρόπυργος: Πέθανε ένας από τους τρεις πολυεγκαυματίες από τη φωτιά
- ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη: «Η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να λειτουργεί με αυτόματο πιλότο»
- Η FIFA πήρε θέση για το γκολ της Αγγλίας και την spider-cam: «Ο αισθητήρας δεν κατέγραψε κάποια επαφή»
- Μητσοτάκης: Αυτοέπαινοι για τις συλλήψεις για Marfin – Πανηγυρισμοί για τη μείωση 10 λεπτών στη βενζίνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442