Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κικίλιας: Η μετάλλαξη Δέλτα έχει κυριαρχήσει έως 80% στην Ελλάδα – Τις επόμενες ημέρες οι εμβολιασμοί για τους 12 - 15 ετών

Κικίλιας: Η μετάλλαξη Δέλτα έχει κυριαρχήσει έως 80% στην Ελλάδα – Τις επόμενες ημέρες οι εμβολιασμοί για τους 12 – 15 ετών

Εν συνεχεία των δηλώσεων του Πρωθυπουργού από τη Μεσσηνία, ο υπουργός Υγείας γνωστοποίησε πως ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών έχει εγκριθεί από τους ειδικούς, ενώ προανήγγειλε πως η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει τις επόμενες ημέρες.

Για την πορεία των εμβολιασμών μίλησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κάνοντας έκκληση συγκεκριμένα στους 55 και άνω να εμβολιαστούν.

«Χαίρομαι πολύ που βλέπω πως από ένα 60% οι συμπολίτες μας είναι εμβολιασμένοι σε υψηλκό ποσοστό. Θέλουμε κι άλλο. Η έκκληση μου σήμερα είναι για τους 55 και άνω. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να νοσήσουν, να νοσηλευτούν και να διασωληνωθούν».

Ο υπουργός κάλεσε ακόμη και τους νέους να κάνουν το εμβόλιο πριν τις διακοπές τους και να γίνουν πρωτοπόροι σε αυτή την προσπάθεια ώστε να αλλάξουν σελίδα στην ιστορία της πανδημίας.

Ο κ. Κικίλιας έκανε ειδική μνεία στον Δεκαπενταύγουστο, προσθέτοντας πως πρέπει όλοι να τεσταριστούν πριν συναντήσουν τις οικογένειές τους και να γιορτάσουν τηρώντας τους κανόνες δημόσιας υγείας.

Σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών 15-17 ετών, μέχρι στιγμής έχουν κλειστεί περίπου 30.000 ραντεβού.

«Αισιοδοξούμε πως όσο πλησιάζουμε στην έναρξη της σχολικής χρονιάς θα αυξηθούν αυτά τα ραντεβού, ωστόσο όπως και να έχει δεν τίθεται θέμα υποχρεωτικότητας», ανέφερε ο υπουργός στον ΣΚΑΪ.

Τις επόμενες ημέρες η πλατφόρμα για τους 12-15

Εν συνεχεία των δηλώσεων του Πρωθυπουργού από τη Μεσσηνία, ο υπουργός Υγείας γνωστοποίησε πως ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών έχει εγκριθεί από τους ειδικούς, ενώ προανήγγειλε πως η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει τις επόμενες ημέρες.

Η μετάλλαξη Δέλτα έχει κυριαρχήσει 75-80% στην Ελλάδα

Όσον αφορά την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα μας, αυτή πλέον αποτελεί κυρίαρχο στέλεχος του ιού.

«Η μετάλλαξη Δέλτα έχει κυριαρχήσει πάνω από 75- 80% στην Ελλάδα.  Το ίδιο είχε γίνει και με το βρετανικό στέλεχος», ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

Μιλώντας για τους περίπου 3 εκατ. πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως στόχος είναι να μην δείχνουμε με το δάχτυλο τους ανεμβολίαστους. Ο στόχος είναι να προβάλουμε λογικά επιχειρήματα για να τους πείσουμε».

 Το σύστημα Υγείας θα είναι πάντα έτοιμο

Σχετικά με την αύξηση νοσηλειών, ο κ. Κικίλιας επισήμανε πως το σύστημα υγείας θα είναι πάντα έτοιμο και στις επάλξεις, ώστε το υγειονομικό προσωπικό να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση.

«Οι νοσηλευόμενοι έχουν αυξηθεί, ωστόσο το γεγονός πως δεν είναι τόσο ψηλά οι σκληροί δείκτες της πανδημίας, όπως συνέβη στο παρελθόν, αποτελεί απόδειξη πως τα εμβόλια λειτουργούν.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως αν κάποιος πολίτης δεν είναι εμβολιασμένος και κολλήσει τότε θα είναι πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα. Το ποσοστό των εμβολιασμένων που νοσηλεύονται είναι κάτω από το 10% στην Ελλάδα», τόνισε ο υπουργός.

Να στηρίξουμε τον τουρισμό μας

Για το μίνι lockdown στη Μύκονο που ολοκληρώνεται σήμερα, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως είναι λογικό όταν τα πράγματα ξεφεύγουν, να πέφτουν μέτρα στο τραπέζι.

«Είναι προφανές να θέλουμε να στηρίξουμε τον τουρισμό με όλες μας τις δυνάμεις. Είναι θεμιτό η Πολιτεία να προσπαθεί να προασπίσει τους κανόνες δημόσιας Υγείας με τον τουρισμό ώστε να επιμηκυνθεί και η περίοδος. Η προσπάθεια πάει πολύ καλά. Όταν θα ξεφεύγουν τα πράγματα λογικό θα είναι να πέφτουν μέτρα στο τραπέζι για λόγους δημόσιας Υγείας», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024