Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Νοσηλείες με ή χωρίς εμβολιασμό;

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Νοσηλείες με ή χωρίς εμβολιασμό;

Τη συμβολή του εμβολιασμού στην αντιμετώπιση της πανδημίας αναζητά η Ένωση Ασθενών Ελλάδας και θέτει θέμα πάγιας ενημέρωσης για τα ποσοστά εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων στα καθημερινά κρούσματα, θανάτους και διασωληνώσεις

Συστηματική ενημέρωση για τα ποσοστά εμβολιασμένων ασθενών με COVID – 19 ζητά από το υπουργείο Υγείας η εθνική συνομοσπονδία των συλλόγων ασθενών της χώρας.

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας στο σχετικό αίτημά της, ζητά να υπάρχει συνολική ενημέρωση σε ότι αφορά τα ποσοστά εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων κρουσμάτων, διασωληνωμένων και θανάτων, από τα περιστατικά που ανακοινώνονται καθημερινά.

Όπως επισημαίνει, η αποτύπωση των δεδομένων κρουσμάτων, θανάτων και διασωληνωμένων που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, είναι εξαιρετικά σημαντική υπό το πρίσμα του εμβολιασμού, ώστε να ενημερώνονται οι πολίτες για τα ποσοστά εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων που νόσησαν.

Σημειώνει επίσης ότι η πληροφορία αυτή, θα συμβάλλει καθοριστικά στην αύξηση του βαθμού εμπιστοσύνης των πολιτών στα εμβόλια, στην υπενθύμιση της τήρησης των μέτρων αυτοπροστασίας ακόμα και από τους  πλήρως εμβολιασμένους αλλά και στην κατάρριψη κάθε είδους παραπληροφόρησης, εσκεμμένης διαστρέβλωσης αλλά και ανησυχίας που διατηρεί μερίδα των πολιτών που ακόμη δεν έχει εμβολιαστεί.

Καταλήγοντας η Ένωση επισημαίνει πως «στην κρίσιμη αυτή στιγμή που διανύουμε, με τις μεταλλάξεις του ιού να εξαπλώνονται, τη χαλάρωση των μέτρων αυτοπροστασίας αλλά και την εμβολιαστική κάλυψη της χώρας να μην επαρκεί για το χτίσιμο της ανοσίας της κοινότητας, είναι κρίσιμο να αντιληφθεί ο κόσμος την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Η καθημερινή ανακοίνωση των ποσοστών των εμβολιασμένων και των ανεμβολίαστων στα κρούσματα, τους θανάτους και τους διασωληνωμένους θα αποτυπώσει με τον πιο εμφατικό και έμπρακτο τρόπο την αξία και τη συμβολή του εμβολιασμού στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο τρόπος αυτός ακολουθείται παγκοσμίως και από άλλα κράτη, π.χ. Η.Π.Α.».

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024