Με στόχο να δημιουργήσει ένα αθλητικό πόλο έλξης, ο δήμος Φλώρινας επένδυσε στην αγορά διαφόρων οργάνων γυμναστικής αλλά και ψυχαγωγίας στο δημοτικό πάρκο και ουσιαστικά απευθύνει ένα προσκλητήριο εκγύμνασης σε όλες τις ηλικίες δημοτών του. Ακόμη, μια άλλη πρωτοβουλία κοινωνικής ευαισθησίας που γεμίζει καρδιές για καλό σκοπό πραγματοποιείται εκεί.

Με στόχο να κάνει προσιτή την άθληση σε όλους τους κατοίκους της πόλης και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής, ο δήμος Φλώρινας προχώρησε στην τοποθέτηση τραπεζιών διαφόρων αθλημάτων και οργάνων γυμναστικής στο Νέο Δημοτικό Πάρκο.
Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν:
• Δύο (2) τραπέζια teqball
• Δύο (2) τραπέζια επιτραπέζιας αντισφαίρισης
• Δύο (2) φιλέ ποδοβόλεϊ
• Όργανα καλλισθενικής γυμναστικής

Τις επόμενες μέρες θα τοποθετηθούν και τέσσερις (4) τραπεζοπάγκοι για σκάκι.
Όλα τα παραπάνω, μαζί με τα όργανα γυμναστικής και τα γήπεδα που ήδη υπήρχαν, δημιουργούν έναν χώρο υπαίθριας άθλησης στην «καρδιά» της πόλης, ο οποίος είναι στη διάθεση όλων των πολιτών, όλων των ηλικιακών ομάδων, προσφέροντας τους ψυχαγωγία και δωρεάν άθληση.

Στο σημείο βρέθηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, προκειμένου να δει από κοντά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων εργασιών, καλώντας όλους τους δημότες να αξιοποιήσουν το χώρο, αλλά και να δείξουν τον απαιτούμενο σεβασμό ώστε όλος ο εξοπλισμός να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση.

Η «αθλούπολη» της Φλώρινας θα ολοκληρώνονταν κατά την άποψη μας αν αποκτούσε και σκέπαστρο ώστε τις κρύες ημέρες και νύχτες της Φλώρινας να υπήρχε η δυνατότητα άθλησης. Και όπως καλά γνωρίζουμε στη Φλώρινα «συστήνεται» κάθε χρόνο πρώτος ο χειμώνας και οι χιονοπτώσεις.

Εκτός αν προνοήσει ο δήμαρχος και για κάποιο γήπεδο ice hockey εκεί.

Στη Φλώρινα πάλι, μια εξαιρετική ιδέα έγινε πράξη με την χορηγία μάλιστα του Προέδρου της Κοινότητας Φλώρινας κ. Κωνσταντίνου Ρόζα. Πιο συγκεκριμένα ο δήμος προχώρησε στην τοποθέτηση τριών μεταλλικών κατασκευών (stands) συγκέντρωσης πλαστικών καπακιών, σε σχήμα καρδιάς.

Στόχος είναι να συγκεντρωθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός καπακιών, τόσο για λόγους προώθησης της ιδέας της ανακύκλωσης, όσο κυρίως για να διατεθούν μελλοντικά για την προμήθεια αναπηρικών αμαξιδίων.

Τα σημεία στα οποία βρίσκονται οι κατασκευές είναι η πλατεία Γ. Μόδη, το Νέο Πάρκο και η είσοδος του Ζωολογικού Κήπου.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr