Ιταλικά ΜΜΕ: Η κυβέρνηση θα επιβάλει «πράσινο πάσο» για επιβίβαση σε πλοία, τρένα και αεροπλάνα
Η σχετική απόφαση μπορεί να ληφθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ώστε να εφαρμοστεί πριν το μεγάλο κύμα επιστροφής των ιταλών από τις διακοπές, μετά τον Δεκαπενταύγουστο.
Σύμφωνα με την ιταλική τηλεόραση Rai, η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι προτίθεται να επιβάλει την χρήση «πράσινου πάσου εμβολιασμένων » και για την επιβίβαση των πολιτών σε πλοία, τραίνα και αεροπλάνα.
Η σχετική απόφαση μπορεί να ληφθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ώστε να εφαρμοστεί πριν το μεγάλο κύμα επιστροφής των ιταλών από τις διακοπές, μετά τον Δεκαπενταύγουστο.
Ως γνωστόν, το «πράσινο πάσο», από τις 6 Αυγούστου θα είναι αναγκαίο για να κάθεται κανείς στα τραπέζια των εσωτερικών χώρων των εστιατορίων, αλλά και για να μπορεί να μπαίνει σε γυμναστήρια, πισίνες, πολιτιστικά κέντρα και να έχει την δυνατότητα να επισκέπτεται τους συγγενείς στα νοσοκομεία.
Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία των υγειονομικών αρχών, η μεγάλη αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμό, τις τελευταίες ημέρες, αφορά κυρίως τους νέους. Την τελευταία εβδομάδα εμβολιάσθηκαν 350.000 ιταλοί κάτω των τριάντα ετών. Το 30%, είναι ηλικίας 12 με 19 ετών.
Επόμενος στόχος να εμβολιαστούν 4,3 εκατ. κάτοικοι
Ο κύριος στόχος, τώρα, είναι να εμβολιαστούν τα 4,3 εκατομμύρια κατοίκων της χώρας, άνω των 50 ετών, που ακόμη δεν έχουν κλείσει ραντεβού.
Μεταξύ αυτών, 220.000 είναι δάσκαλοι, καθηγητές και μέλη του διοικητικού προσωπικού των σχολείων. Αν δεν ζητήσουν να προστατευθούν με σκεύασμα κατά του κορονοϊού μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες, η κυβέρνηση Ντράγκι μπορεί να αποφασίσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, όπως συνέβη ήδη με τους υγειονομικούς.
Ο Kάρλο Μπονόμι, τέλος, πρόεδρος της Ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων Confindustria, σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera, τονίζει:
«η χρήση του «πράσινου πάσου», μέσα τις διάφορες επιχειρήσεις της χώρας μας, είναι προς το συμφέρον όλων. Μπορεί σίγουρα να βρεθεί μια συμφωνία, ένα ουσιαστικό σημείο σύγκλισης»
- Διχάζει την Ιταλία η υπόθεση του κοσμηματοπώλη που καταδικάστηκε γιατί δολοφόνησε τους δύο ληστές του
- Ουκρανία: 2 νεκροί και 8 τραυματίες σε ρωσικά πλήγματα στην Οδησσό
- Το Ιράν ανταποδίδει τα πλήγματα των ΗΠΑ με επιθέσεις σε εγκαταστάσεις τους στο Κουβέιτ και το Μπαχρέιν
- Καύσωνας Ιουνίου: Τουλάχιστον 12.000 επιπλέον θάνατοι στην Ευρώπη
- Μεξικό: Δολοφόνησαν δημοσιογράφο κοντά στο σπίτι του, δίπλα στον γιο του
- Βρετανία: Απαγορεύουν την πώληση σε παιδιά ενεργειακών ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη
- Πυρκαγιές σαρώνουν τον Καναδά – Ο καπνός πνίγει μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ
- Κολομβία: Ο εκλεγμένος ακροδεξιός πρόεδρος θα μεταφέρει την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)












































![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442