Το Βασιλικό Ναυτικό του Μαρόκου διέσωσε μεταξύ Τρίτης και Παρασκευής 368 μετανάστες, εκ των οποίων τρία παιδιά και επτά γυναίκες, που προσπαθούσαν να διασχίσουν τη Μεσόγειο προς την Ισπανία.

Το Βασιλικό Ναυτικό του Μαρόκου διέσωσε μεταξύ Τρίτης και Παρασκευής 368 μετανάστες, εκ των οποίων τρία παιδιά και επτά γυναίκες, που προσπαθούσαν να διασχίσουν τη Μεσόγειο προς την Ισπανία, σύμφωνα με το μαροκινό πρακτορείο ειδήσεων MAP.

Οι μετανάστες που διασώθηκαν, στην πλειονότητά τους από την υποσαχάρια Αφρική, «βρίσκονταν σε κίνδυνο καθώς επέβαιναν σε 22 φουσκωτά σκάφη, 30 καγιάκ» και σε άλλες πέντε μικρές βάρκες, μετέδωσε σήμερα το MAP, προσθέτοντας ότι η κατάσταση της υγείας τους είχε «επιδεινωθεί» και ότι «έλαβαν τις απαραίτητες πρώτες βοήθειες».

Στο βορειοδυτικό άκρο της Αφρικής, το βασίλειο του Μαρόκου είναι χώρα διέλευσης για πολλούς μετανάστες, που κατάγονται από την υποσαχάρια Αφρική, αλλά και από Μαροκινούς, που ονειρεύονται να φθάσουν στην Ευρώπη επιχειρώντας τον διάπλου της Μεσογείου ή του Ατλαντικού, όπου προσπαθούν να φθάσουν στο ισπανικό αρχιπέλαγος των Καναρίων Νήσων.

Την περασμένη εβδομάδα, το Βασιλικό Ναυτικό διέσωσε άλλους 344 μετανάστες στ΄ανοιχτά χωρών της Μεσογείου και χωρών που βρέχονται από τον  Ατλαντικό σε διάστημα πέντε ημερών.

Συνολικά 12.622 μετανάστες έφθασαν στην Ισπανία δια θαλάσσης το πρώτο εξάμηνο του 2021, σχεδόν διπλάσιος αριθμός αφίξεων κατά την ίδια περίοδο πέρυσι (7.256), σύμφωνα με το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Συνολικά 2.087 μετανάστες χάθηκαν καθώς προσπαθούσαν να φθάσουν στην Ισπανία μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της μη κυβερνητικής οργάνωσης Caminando Fronteras.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr