Έντονη κρτική δέχεται στο Twitter ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, για την ομιλία του στην επίσημη έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Ένα 24ωρο μετά την επίσημη έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, εξακολουθούν να υπάρχουν πολύ έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της Ιαπωνίας, με τελευταίο «θέμα» αντιπαράθεσης, την ομιλία του προέδρου της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, ο οποίος μίλησε διπλάσιο χρόνο από την πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, Σέικο Χασιμότο.

Στην Τελετή Έναρξης, ο Μπαχ έκανε λόγο για τους Αγώνες που θα είναι «…οι πιο γεμάτοι στην Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων», μιλώντας παράλληλα για την ειρήνη, την αλληλεγγύη, αλλά και τη σημασία που είχε η διεξαγωγή τους παρά τα εμπόδια που δημιούργησε η πανδημία του κορονοϊού.

Η ομιλία του προέδρου της ΔΟΕ, δημιούργησε αμέσως ποίκιλες αντιδράσεις στους Ιάπωνες και στα τοπικά Μέσα ενημέρωσης, με το Twitter να παίρνει… φωτιά. «Από αύριο, θα δώσουμε στον Μπαχ το ψευδώνυμο «ο τύπος που δίνει μεγάλες ομιλίες», έγραψε ο χρήστης @Riko_Murai σε ένα tweet που δημοσίευσε 7.730 φορές και άρεσε σε περισσότερα από 20.000 άτομα. Την ίδια ώρα ο χρήστης @SatoHaruhiko έγραψε: «Η διάρκεια των ομιλιών: Σέικο Χασιμότο – 6,5 λεπτά. Μπαχ – 13 λεπτά. Αυτοκράτορας Ναρουχίτο – 13 δευτερόλεπτα».

Όλα αυτά ήρθαν ως συνέχεια της έντονης κριτικής που ασκήθηκε από την ιαπωνική αντιπολίτευση για τη συμμετοχή του Μπαχ, την περασμένη Δευτέρα (19/07) σε μία φαντασμαγορική δεξίωση με σχεδόν 40 καλεσμένους, σε μια εποχή που το Τόκιο υφίσταται άλλη «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» λόγω της πανδημίας της Covid-19, η οποία θα διαρκέσει έως τις 22 Αυγούστου.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr