Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένας διαφορετικός «ύμνος» για τον Γιάννη

Ένας διαφορετικός «ύμνος» για τον Γιάννη

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πήρε το πρωτάθλημα με τους Μιλγουόκι Μπακς και έκλεισε μια για πάντα τα στόματα των haters που δεν σταματούσαν να τον αμφισβητούν για τις ικανότητές του.

Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο νέος βασιλιάς του ΝΒΑ! Ο Έλληνας σούπερ σταρ οδήγησε τους Μιλγουόκι Μπακς στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 50 χρόνια και στην ηλικία των 26 ετών έχει «τερματίσει» το μπάσκετ.

Ο μύθος του δεν σταματά να μεγαλώνει, αλλά ο ίδιος πάντα ταπεινός και δουλευταράς, θα συνεχίσει να βελτιώνεται, καθώς ίσως βρίσκεται ακόμα στην αρχή της κυριαρχίας του.

Ένα παιδί που μεγάλωσε στα Σεπόλια, μέσα στην ανέχεια και την πείνα, σε ένα περιβάλλον που πολύ θα τα είχαν παρατήσει. Όχι όμως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο Greek Freak βρήκε μέσω του μπάσκετ, μια διέξοδο στα προβλήματά του και τα υπόλοιπα αποτελούν πλέον ιστορία.

Μια οικογένεια που πολλές μέρες δεν είχε φαγητό για να φάει, βλέπει τον 26χρονο παγκόσμιο αστέρα να υπογράφει το ακριβότερο συμβόλαιο στην ιστορία του ΝΒΑ. Μια πορεία που έχει γίνει βιβλίο και σύντομα θα παρουσιαστεί και στους κινηματογράφους.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι το νέο «αφεντικό» του καλύτερου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο, ακολουθώντας έναν δρόμο, γεμάτο εμπόδια και κακοτοπιές, με την αμφισβήτηση στο πρόσωπό του να είναι έντονη και αδιάλειπτη.

Οι τελικοί έκαναν τους haters να σκάσουν

Όλο το Μιλγουόκι πίνει νερό στο όνομα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, με την πόλη του Γουισκόνσιν να του «ανήκει» δικαιωματικά. Οι εμφανίσεις του στους τελικούς του ΝΒΑ έκαναν και τους πιο δύσπιστους να πιστέψουν στις ικανότητές του, οι οποίες βρίσκονταν συνεχώς στο επίκεντρο της αμφισβήτησης.

Μια αμφισβήτηση που προέρχονταν από σχετικούς και άσχετους με το άθλημα, αλλά το επίκεντρο ήταν το ίδιο. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν μπορεί εκεί που η μπάλα καίει. Καιρός λοιπόν να αναθεωρήσουν, καθώς Greek Freak τους έκανε να σκάσουν με όλη την μεγαλοσύνη του.

Ποιος να του πει τί πλέον. Πόσοι έχουν καταφέρει σε οχτώ χρόνια στο ΝΒΑ να κατακτήσουν όσα ο Αντετοκούνμπο; Σχεδόν κανείς και ειδικά μύθοι του αθλήματος, όπως ο Μάικλ Τζόρνταν και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Ο Γιάννης δέχθηκε την μεγαλύτερη κριτική, αλλά τους αποστόμωσε όσο κανείς άλλος στην ιστορία του αθλήματος. Αυτά που έκανε στους τελικούς απέναντι στους Σανς δεν τα έχει κάνει σχεδόν κανείς και μετά από το πρωτάθλημα, η κριτική έχει μετατραπεί σε ύμνους. Υπάρχει μεγαλύτερη δικαίωση για έναν αθλητή;

Οι εξωπραγματικοί αριθμοί και τα ιστορικά ρεκόρ 

Ο Έλληνας σούπερ σταρ δεν είχε αντίπαλο στους ΝΒΑ Finals. Ξεκινώντας από το τέλος και το καθοριστικό έκτο παιχνίδι, ο Αντετοκούνμπο έγινε ο πρώτος στην ιστορία, από τότε που οι τάπες έγιναν μέρος της στατιστικής, που τελειώνει έναν παιχνίδι των playoffs με τουλάχιστον 50 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 τάπες. Συγκεκριμένα μέτρησε 50 πόντους, 14 ριμπάουντ και 5 τάπες.

Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, η εμφάνιση του ήταν από αυτές που λέμε, one of a kind. Στο δεύτερο 24λεπτο σκόραρε τους 33 από τους 50 πόντους του, και έβαλε το όνομά του δίπλα σε αυτό του Μάικλ Τζόρνταν, ως οι μοναδικοί που σημείωσαν 30+ σε ένα ημίχρονο των τελικών.

Συνολικά, στα έξι παιχνίδια που έκριναν τον τίτλο, ο Αντετοκούνμπο είχε κατά μέσο όρο 35,2 πόντους, 13,2 ριμπάουντ και 5 ασίστ, αριθμούς που μόνο ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έχει σημειώση στην ιστορία των τελικών.

Η 50αρα του Γιάννη ήταν μόλις η έβδομη σε NBA Finals, ενώ είχαν προηγηθεί και δύο συνεχόμενα παιχνίδια με τουλάχιστον 40 πόντους.

Επιδόσεις που σε κάνουν να αμφιβάλλεις για το αν μιλάμε για άνθρωπο ή για ρομπότ.

Ο περσινός αποκλεισμός από τους Χιτ στα ημιτελικά της Ανατολής με 4-1, αποτέλεσε ένα ακόμα κίνητρο για τον Αντετοκούνμπο, ο οποίος δούλεψε όσο δεν πάει και δικαιώθηκε με μια κορυφή, στην οποία δεν έχουν φτάσει αρκετοί παικταράδες του ΝΒΑ.

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024