Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
MEGA Θέμα: Τραγικές ιστορίες οικογενειών που ξεκληρίστηκαν στο Μάτι

MEGA Θέμα: Τραγικές ιστορίες οικογενειών που ξεκληρίστηκαν στο Μάτι

Συγγενείς των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι θυμούνται τις φρικτές στιγμές ανήμερα της θλιβερής επετείου

Η εθνική τραγωδία που έλαβε χώρα στο Μάτι πριν τρία χρόνια έχει πρόσωπα.

Η φονική πυρκαγιά είχε ως αποτέλεσμα 102 πολίτες να χάσουν τη ζωή τους. Οι 102 οικογένειες που βυθίστηκαν στον πόνο, εξοργίζονται με το πόρισμα του ανακριτή, όπου αποδεικνύεται η κρατική ολιγωρία, οι αστοχίες, οι ιδεοληψίες και οι λάθος αποφάσεις που οδήγησαν τόσους ανθρώπους στο θάνατο.

Ο Αριστειδης Χερουβείμ ο οποίος έχασε στη φονική πυρκαγιά μάνα αδελφή και τις δίδυμες εξάχρονες ανιψιές του, μίλησε στο MEGA.

Τραγικές ιστορίες οικογενειών που ξεκληρίστηκαν

Ο κ. Δημήτρης, μόνιμος κάτοικος στο Μάτι, για να αποφύγει την φονική πυρκαγιά, βρέθηκε μαζί με τον πατέρα του στην μαρτυρική Αργυρά ακτή. Οι δυο άντρες  στάθηκαν τυχεροί αφού εγκατέλειψαν εγκαίρως το αυτοκίνητό τους και βουτήξαν  στη θάλασσα για να σωθούν από τη φωτιά.

«Ευτυχώς από κάτω ήταν τα σκαλοπάτια. Μπήκαμε στη θάλασσα, έπεφταν οι κάφτρες πάνω μας. Να ‘ναι καλά οι άνθρωποι, μας βρήκαν οι Αιγύπτιοι ψαράδες» δήλωσε στο MEGA.

Ο Αριστείδης Χερουβείμ έχασε στη φονική πυρκαγιά τη μητέρα, την αδελφή του και τις δίδυμες εξάχρονες ανιψιές του. Η ακτινολόγος Βίκυ Χερουβείμ τη μαύρη Δευτέρα της 23ης Ιουλίου είχε μόλις πάρει απόσπαση στο Κέντρο Υγείας της Ραφήνας, ήταν η πρώτη μέρα στην καινούρια δουλειά. Και οι τέσσερις βρέθηκαν αγκαλιασμένες και νέκρες.

«Η προσπάθεια να επικοινωνήσω ήταν ανεπιτυχής. Υποθέτω το μπάχαλο στα τηλεφωνήματα ήταν το ελάχιστο. Ο πόνος μεγαλώνει, η οργή, μαθαίνοντας τι ακριβώς συνέβη, διαβάζοντας το πόρισμα του ανακριτή» ανέφερε με νόημα.

Ο Νίκος Γιαννόπουλος έχασε τη μάνα του, το πατρικό του σπίτι και όλες του τις αναμνήσεις και τα όνειρα στο Μάτι. «Τι να πρώτο θυμηθώ; Tην οσμή της καμένης σάρκας, τα ουρλιαχτά… Προσπαθούμε να ξεχάσουμε αλλά δεν μας αφήνουν.

103 ψυχές αναμεσά τους και 8  παιδιά, το ένα μάλιστα αβάπτιστο βρέφος 6 μηνών χάθηκαν στις 23 Ιουλίου του 2018 από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι . Οι δικοί τους άνθρωποι που έμειναν πίσω θα πρέπει να μάθουν να ζουν με την απώλεια, με μια  πληγή που δεν πρόκειται να γιατρευτεί ποτέ.

Αυτό που ζητούν είναι Δικαιοσύνη. «Να φτάσει η ώρα απονομής δικαιοσύνης και να μην κρυφτεί τίποτα! Να τιμωρηθούν οι ένοχοι» επισήμανε ο κ. Γιαννόπουλος.

Μετά το τέλος της σημερινής επιμνημόσυνης δέησης στο Μάτι, συγγενείς και φίλοι των αδικοχαμένων φώναξαν: «Ποτέ ξανά!». Η ιαχή τους κάλυψε όλη την περιοχή.

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024